Sudjelovala su 523 mališana u 18 ekipa iz 16 dječjih vrtića, a vodilo ih je 125 odgojiteljica i odgojitelja Foto: Zajednica sportskih udruga grada Varaždina

Završilo ovogodišnje izdanje Olimpijskog festivala dječjih vrtića Varaždina

| 21.5.2016. u 11:44h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora ovog je tjedna, od 16. do 20. svibnja, održan 15. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Varaždina.

Nakon likovne radionice na temu „Olimpijske igre u Riju“ u ponedjeljak, teniskog višeboja u utorak, vožnje spretnosti bicikla u srijedu i plivanja u četvrtak, velika završnica održala se na stadionu „Sloboda“. Sudjelovala su 523 mališana u 18 ekipa iz 16 dječjih vrtića, a vodilo ih je 125 odgojiteljica i odgojitelja.

Uoči defilea malih sportaša i paljenja olimpijskog plamena nastupile su kadetkinje Varaždinskih mažoretkinja premijerno s točkom koju će za dva tjedna izvesti na Državnom prvenstvu na otoku Krku, zatim s plesnom točkom djevojčice i dvojica dječaka iz Dječjeg vrtića „Aleja“ te mali plesači iz Univerzalnog plesnog studija Feel“ pod vodstvom Romane Ratkaj.

Male olimpijce iz varaždinskih dječjih vrtića te njihove roditelje, djedove, bake i prijatelje na tribinama pozdravio je dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Božidar Crnković, koji im je zahvalio na trudu uloženom u pripremu i sudjelovanje na natjecanjima te širenju pozitivnog, sportskog duha.

-Varaždin je danas jedan od najljepših i najsretnijih gradova u Hrvatskoj zbog Olimpijskog festivala dječjih vrtića. A Olimpijski je festival krenuo upravo iz Varaždina i proširio se po cijeloj Hrvatskoj. Najljepši dio mog posla je kada primam djecu u Gradskoj vijećnici i kada razgovaramo o projektima za djecu, kao što je ovaj. Danas ste svi pobjednici i pobjednik je Grad Varaždin, grad prijatelj djece, koji vodi računa da ova djeca jednog dana s tribina kao roditelji gledaju svoju djecu na Olimpijskom festivalu - rekao je gradonačelnik Goran Habuš koji je otvorio natjecanje na Slobodi.

Mališani su se natjecali u nogometu i atletici – trčanju na 50 metara, štafeti 4x25 metara, skoku u dalj s mjesta i bacanju teniske loptice. Ukupni pobjednik 15. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina je Dječji vrtić „Aleja 1“, iza kojeg slijede Dječji vrtić „Panda“ i Dječji vrtić „Zeko“.

Valja podsjetiti da je ovaj projekt u Varaždinu pokrenut 2000. godine, a njegov idejni začetnik bio je Dragutin Posavec. Dvije godine kasnije prihvatio ga je Hrvatski olimpijski odbor i proširio Hrvatskom. No, Varaždin danas jedini ima predolimpijski tjedan, a ove godine imao je i do sada najveći broj sudionika na Olimpijskom festivalu.