Emil Milihram je nedavno osvojio svoj šest naslov svjetskog prvaka Foto: Martin Novosel

Zajednica sportskih udruga nagradila svjetskog prvaka Emila Milihrama

| 8.6.2016. u 13:39h | Objavljeno u Sport

Predstavnici Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina ugostili su danas u prostorijama sportske dvorane Graberje prvaka svijeta u kajaku i kanuu na divljim vodama, Emila Milihrama kao i predsjednika Kajak kanu kluba Varteks Veljka Malašića. Povod primanja je bilo nedavno osvajanje šeste titule svjetskog prvaka. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, Josip Hehet, čestitao je Emilu na izvanrednom uspjehu, dok su predsjednik Zajednice, Alen Runac, i glavni tajnik Zajednice, Patrik Koščak, uručili nagrade.

-Mi iz Zajednice smo jako ponosni na Emila i njegovim rezultatom što je dokaz onog što sam govorio kada sam postao predsjednik Zajednice, da samo zli jezici govore o tome da je sport u Varaždinu na niskim granama. U svom programu idemo u smjeru da tim uspješnim sportašima i sportašicama osiguramo bolje uvjete. Nećemo to moći napraviti preko noći, ali u skladu s našim mogućnostima sigurno idemo u smjeru da im barem malo olakšamo njihov rad - rekao predsjednik Zajednice, Alen Runac koji je Milihramu uručio novčani iznos od sedam tisuća kuna.

-Mislim da je bilo potrebno jako puno ustrajnosti, upornosti, marljivosti, mentalne i fizičke snage da se ostvari kontinuitet rezultata u ovom sportu koji je vrlo specifičan. Kad samo počeo trenirati u ovom sportu, nije mi bilo ni na kraj pameti da ću ostvarivati ovakve rezultate, ali nakon 2006. kada sam prvi puta bio svjetski prvak jako sam trenirao i onda su se uspjesi počeli nizati jedan za drugim - rekao je višestruki europski i svjetski prvak, Emil Milihram.