Ekipa Vindije na jakom međunarodnom turniru u Švicarskoj

Vindijin Mateo Žugec srebrni na jakom turniru u švicarskom Widnau

| 15.4.2019. u 21:13h | Objavljeno u Sport

Na međunarodnom turniru u švicarskom Widnau među gimnastičkim velesilama našli su se i članovi varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija. U konkurenciji 54 gimnastičara u juniorskoj te 20 gimnastičara u seniorskoj kategoriji, hrvatski virtuoz na konju s hvataljkama, 11. konjaš Europe, Mateo Žugec, osvojio je srebrno odličje.

Nakon velikih problema sa zapešćem i nakon rehabilitacije, Žugec je u Švicarskoj nastupio po prvi puta ove sezone a s obzirom na to da nakon oporavka, nije bilo puno vremena za podizanje forme, Žugec je uspio odraditi vježbu na konju bez pada te je potvrdio da je pred njim sezona života, jer je prvi kandidat za juniorsko SP u lipnju, kao i za juniorsku olimpijadu u srpnju.

Vito Nušak izvrsno je odradio kombinaciju na tlu i zauzeo 13. mjesto, dok je drugi junior Teo Bartolec odradivši vježbu bez većih pogrešaka, završio na 28. mjestu. Kod seniora nastupili su Noa Matušin i Vinko Kirinić, koji su zauzeli 15., odnosno 11. mjesto, jer su obojica tijekom izvedbe imali pad sa sprave.

Matušin je debitirao u seniorskoj konkurenciji, sve svoje najteže akro skokove odradio je gotovo besprijekorno, no u samom završnom dijelu izostalo je snage i iskustva, te je izgubio bod na dodir tla s rukama, kao i grupu saskoka te se morao zadovoljiti 15. mjestom. Deveti s prošlogodišnjeg SK u Turskoj, Vinko Kirinić, uz dva pada sa sprave, i dalje je ostao u samoj polovici jake konkurencije, što govori na kojoj je razini polazna jačina njegove vježbe.