Pad u finalu ga koštao boljeg plasmana Foto: Instagram

VIDEO: Ranteš 12. u Chengdu, iznenadio mnoge prvim mjestom u polufinalu

| 6.11.2017. u 18:47h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski BMX vozač, Marin Ranteš, imao je dobar nastup na četvrtoj i posljednoj postaji FISE Svjetskog kupa BMX-a u kineskom gradu Chengdu proteklog vikenda. Na prvom danu natjecanja je ostvario 16. mjesto u kvalifikacijama što je bilo dovoljno da izbori mjesto u polufinalu u konkurenciji od 24 natjecatelja.

U polufinalu, 4. studenog, je iznenadio mnoge ostvarivši prvo mjesto ispred velikih imena poput Australca Logana Martina, prošlogodišnjeg pobjednika Svjetskog kupa. Ranteš je kao vodeći u polufianlu osvojio 88 bodova, dok je Logan Martin bio drugi sa 87,90 bodova. 

Dobro je vozio Ranteš u finalu 5. studenog, ali ga je nezgodan pad na lijevo rame tijekom zahtijevnog trika u zadnjoj dionici koštao boljeg plasmana te je ostvario 12. mjesto u finalu od 12 natjecatelja, dok je Nick Bruce iz SAD-a bio prvi, a ukupni pobjednik Svjetskog kupa za 2017. godinu je Daniel Dhers iz Venezuele.

Ipak, sezona za Ranteša još nije gotova jer ga ove nedjelje očekuje i nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se također održati u kineskom Chengdu.

Označeno u
Video sadržaj