Kitro Varaždin Foto: Martin Novosel

VIDEO: Odbojkaši Kitro Varaždin završili sezonu, Mladost R. Kaštela prejaka

| 18.3.2019. u 13:27h | Objavljeno u Sport

Odbojkaši Kitro Varaždina završili su sezonu s dva poraza protiv Mladosti R. Kaštele. Nakon što su bili uvjerljivi u sezoni Prve lige gdje su ostvarili 15 pobjeda i jedan poraz, slijedilo im je četvrtfinale play-offa Superlige u kojem su odigrali dva susreta protiv šesterostrukih prvaka Hrvatske Mladosti Ribola Kaštela.U prvom susretu prošle srijede izgubili su na gostovanju s 3:0 (25:16, 25:15, 25:23), dok su u nedjelju u varaždinskoj Areni izgubili također s 3:0 (25:16, 25:13, 25:18).

- Izgubili smo oba susreta uvjerljivije nego što sam priželjkivao, iako to nije možda i toliko loše jer vidimo da nas očekuje još dosta posla i ozbiljne odbojke. Bili smo malo hendikepirani jer nam najbolji igrač Filip Silić nije igrao prvu utakmicu, a drugu je igrao pod injekcijama što se osjetilo u našoj igri. Sljedeće sezone bit ćemo dosta bolji, imat ćemo više treninga i želimo napredovati. Sada nam slijedi tjedan dana odmora, ali nakon toga već kreću pripreme za novu sezonu - rekao je trener Kitro Varaždina, Ivica Đolonga.

I dok su seniori završili sezonu, seniorke kluba još moraju odigrati četiri kola. Trenutno su petoplasirana ekipa, a željeli bi probati napasti četvrto mjesto do kraja sezone Prve B lige.

- Zadnje dvije utakmice smo odigrali odlično. Vjeujem da ćemo završiti četvrti ili peti, što je realnost jer su nam šest igračica iz prošlogodišnje ekipe otišle. Sve su to redom srednjoškolke, a najstarije igračice nam imaju 19 godina. Ja vjerujem u te cure, imaju kontinuitet rada i mislim da ne moramo brinuti za budućnost ženske odbojke u Varaždinu - rekao je Đolonga.

DSC_9461_copy.jpg

Video sadržaj