U-9 generacija NK Ivančice Foto: NK Ivančica

VIDEO NK Ivančica se ravnopravno borila s europskim velikanima za naslov najboljih

| 25.6.2018. u 12:32h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Generacija U-9 NK Ivančice natjecala se u Salzburgu na EU Championshipu Salzburg 2018. Odigrali su devet utakmica od čega su pet pobijedili, a četiri izgubili. U skupini F, gdje su počeli natjecanje, natjecali su se sa SKN St. Pöltenom (Austrija), FC Banikom Ostravom (Češka), Wackerom Burghausenom (Njemačka) i SV Urfahrom (Austrija).

Izgubili su od Banika Ostrave s 2:1 i od St. Pöltena sa 2:1, dok su pobijedili Urfahra sa 3:1 i Wacker Bughausena također s 3:1. Zbog istog broja bodova, Mészöly Focisuli (Mađarska) i Ivančica su odlučivali na penale za šesnaestinu finala, gdje su izgubili rezultatom 3:1.

U borbi za plasman od 33. do 48. mjesta igrali su protiv NK Pardubice (CZ) i pobijedili 4:3 na penale nakon 1:1 u regularnom dijelu. Wiener Viktoriu (Austrija) su pobijedili 3:1, izgubili od FC Flyeralarm Admira (Austrija) na penale 6:4 i pobijedili Bayerische Fussball Akademie (Njemačka) na penale s 3:1.

Ivančica je bila tek jedna od četiri hrvatske ekipe na ovom natjecanju pored Dinama, Lokomotive i Bregane. Za Ivančicu su na Europskom prvenstvu u Salzburgu igrali Domninik Pavlina, Leo Habek, Filip Cahunek, Stjepan Habek, Ivan Surjak, Leon Glasnović, Noa Kučej, Luka Golub, Jakov Brežnjak, Vito Mesec, Adam Gašparić, Martin Poljak, Adrian Galić, Dino Kunalić, Alen Kunalić i Petar Hojsak.

Ekipu je vodio i trenirao Dražen Belcar, a pomagao mu je i kapetan seniorske ekipe Ivančice Tomislav Jagić, dok su u organizaciji sudjelovali Damir Gašparić, Damir Friščić, Manda Habek i Josip Grđan, predsjednik Ivančice, zajedno sa svim roditeljima djece igrača. Na prvenstvu u Salzburgu nastupilo je 70 ekipa iz 20 zemalja te više od 800 djece.