Leon Šantek trenirao je zajedno s 43 dječaka i djevojčice iz cijele Europe

Leon Šantek treći na Eurotalents kampu u Sloveniji

D.N./Varaždinske vijesti | 13.10.2015. u 12:19h | Objavljeno u Sport

Mladi igrač Stolnoteniskog kluba Ljubešćica i Stolnoteniskog kluba Starr te polaznik Regionalnog stolnoteniskog centra Leon Šantek boravio je od 4. do 11. listopada u Sloveniji na Eurotalents kampu.  Nakon preeliminacijskog kampa u Mađarskoj, Šantek je ušao među 43 dječaka i djevojčice koji su ocijenjeni kao vrlo perspektivni mladi igrači iz Europe, 2003. godišta i mlađi.

Ocjenjivani su iz sedam kriterija, koje je Šantek uspješno položio.  Tražile su se karakteristike vrhunskih igrača, pa se, između ostalog, ocjenjivao i pristup treningu, fizička sprema, teorijsko znanje, ponašanje van treninga, sve do rezultata na završnom turniru.

U Otočcu su s mladim talentima radili vrhunski treneri predvođeni Jožom Urhom, glavnim trenerom Slovenskog nacionalnog centra, Nevenom Cegnarom, bivšim hrvatskim izbornikom a sada predstavnikom ETTU-a  u ovom projektu, te drugim istaknutim trenerima. 

U radu kampa kao trener i demonstrator sudjelovao je i voditelj Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin Ronald Ređep, a dogovorena je dugoročna suradnja između RSTC Varaždin i Slovenskog nacionalnog centra. U sklopu kampa odigran je i turnir na kojem je Šantek osvojio treće mjesto, čime je potvrdio svoju poziciju u ovom projektu.

 

Šantek je uspješno odradio sve zadatke, treneri su izuzetno zadovoljni a rezultat na turniru je iznad očekivanja. U varaždinskom Regionalnom stolnoteniskom centru i za iduću godinu pripremit ćemo nekoliko mladih igrača za Eurotalents projekt, kako bi im se pružila prilika za još bolji napredak – rekao je Ređep.