Laureati s prošlogodišnje svečanosti proglašenja najboljih u varaždinskom sportu za 2015. Foto: Krešimir Đurić

Večeras u HNK 54. proglašenje najboljih u varaždinskom sportu za 2016.

| 30.1.2017. u 12:17h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Večeras, u 18 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, održat će se po 54. put, tradicionalno proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Zbog ovako duge tradicije zasigurno je riječ o jednoj od najstarijih i najznačajnijih dodjela nagrada na području sporta. Uz nagrađene te brojne sportaše, na dodjeli nagrada i priznanja bit će i velik broj uzvanika iz sportskog, političkog i javnog života Grada Varaždina, Varaždinske županije i Hrvatske.

Članovi Stručne prosudbene komisije izabrali su najbolje sportaše i sportske kolektive za koje smatraju da su postigli najzapaženije rezultate u 2016. godini. Izbor traje do 12. siječnja.

Za najboljeg sportaša konkuriraju karatist Enes Garibović, koji je titulu ponio prošle godine, rukometaš Jurica Vidaček, skijaš Istok Rodeš i sportski ribolovac Ivica-Bonino Hasan.

Za najbolju sportašicu kandidatkinje su stolnotenisačica Petra Petek, Kristina Sokolić iz savatea, streljačica Tanja Perec, atletičarka Kristina Dudek, plivačica Martina Štefinec i ritmičarka Elena Milenković. Prošle je godine najbolja bila atletičarka Lucija Pokos.

Najbolji muški klub birao se između stolnotenisača Starra, rukometaša GRK Varaždina 1930, hrvača Vindije, koji brane naslov najboljih, i ribiča Varaždina, a najbolji ženski između rukometašica Koke i stolnotenisačica Varaždina, aktualne najbolje ekipe Varaždina.

Za najbolje sportaše s invaliditetom kandidati su plivač Karlo Rajković, koji je bio najbolji prošle godine, Igor Kolarić i Ivica Bregović iz Varaždinskog sportskog saveza gluhih te Ivica-Bonino Hasan.

Za klubove konkuriraju Varaždinsko sportsko društvo gluhih i Kuglački klub „Viseća kuglana“ osoba s invaliditetom. Prošle su godine najboljima proglašeni boćari HVIDRA-e.

Kandidati za najveće nade varaždinskog sporta su karatist Tin Herceg, koji je nominiran i kao rukometaš, karatisti Dorian Kalajdžija i Lovro Rozman, Luka Sakač iz savatea, kajakaš-kanuist Roko Bengeri, atletičar David Šalamon, bejzbolaš Borna Strelec, gimnastičar Mateo Žugec, koji je naslov osvojio prošle godine, i streličar Alen Remar.

Kandidatkinje za najveću nadu varaždinskog sporta su stolnotenisačica Tena Kovaček, savatašica Antonia Sokolić, streličarka Amanda Mlinarić, kajakašice-kanuistice Maja Štimac i Katja Bengeri, kuglačica Ivona Vincek, atletičarka Ana Majdak i ritmičarka Tamara Artić. Prošle je godine najvećom nadom proglašena atletičarka Mateja Jambrović.

Ulaz na večerašnju svečanost u Kazalištu je omogućen za sve zainteresirane.