Vatreni, pod vodstvom Zlatka Dalića, nakon produžetaka pobijedili Nizozemsku i izborili finale Lige nacija Foto: arhiva Varaždinske vijesti

Vatreni, pod vodstvom Zlatka Dalića, nakon produžetaka pobijedili Nizozemsku i izborili finale Lige nacija

| 14.6.2023. u 23:22h | Objavljeno u Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija je pobjedom nakon produžetaka rezultatom 4:2, u večerašnjem polufinalu nad Nizozemskom na stadionu De Kuip u Rotterdamu, izborila nastup u nedjeljnom finalu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.

Utakmica je u regularnom dijelu završila rezultatom 2:2, a Hrvatsku je tridesetak sekundi dijelilo do plasmana u finale poslije 90 minuta igre.

Nizozemska je povela u 34. minuti golom Donyella Malena i vodstvom domaćina otišlo se na odmor. U drugom poluvremenu Hrvatska je pružila bolju igru i izjednačila u 55. minuti golom Andreja Kramarića s bijele točke. Kaznenom udacu prethodio je prekršaj Gakpa na Luki Modriću u šesnaestercu Nizozemske.

Potpuni preokret uslijedio je u 73. minuti, kada je gol za vodstvo Hrvatske od 2:1 postigao Mario Pašalić na dodavanje Luke Ivanušeca. Konačnih 2:2 u regularnom dijelu susreta postavio je Noa Lang u posljednjoj, šestoj minuti sudačke nadoknade.

Vodstvo Hrvatske od 3:2 donio je Bruno Petković u 98. minuti susreta, a konačnih 4:2 postavio je kapetan Luka Modrić iz kaznenog udarca u 116. minuti, nakon što je prekršajem u kaznenom prostoru zaustavljen Bruno Petković.

Suparnika u finalu Vatreni će saznati nakon što sutrašnje drugo polufinale odigraju Italija i Španjolska, a susret će početi u 20 sati i 45 minuta.

Nedjeljno finale na rasporedu je također u 20 sati i 45 minuta na stadionu De Kuip u Rotterdamu.