Momčad Varteksa na stadionu Sloboda, na kojem će odigravati svoje susrete kao domaćin Foto: Krešimir Đurić

Varteks danas gost Vukovara 1991, što uoči povijesne sezone kaže trener Antun Jukić

| 26.8.2017. u 08:46h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varteksa današnjim gostovanjem kod Vukovara 1991 od 17 sati i 30 minuta kreću u svoju prvu trećeligašku sezonu i to pod vodstvom trenera Antuna Jukića (37), koji je na tom mjestu zamijenio Izeta Terzića.

Nakon desetak godina igračke karijere, Jukić je trenersku karijeru počeo 2005. u Mladosti iz Šemovca. Poslije je trenirao mlađe kategorije, da bi 2013. preuzeo NK Čukovec i s njim osvojio naslov Prve međimurske ŽNL. Kraće je vrijeme bio u Kotoribi, pa u Dunjkovcu, gdje je osvojio naslov Prve lige, a prvak je bio i s Dinamom iz Domašinca. Svjestan je da ga dolaskom na klupu trećeligaša očekuje i veći izazovi.

- Posla se ne bojim, veselim se toj ligi i jedva čekam da sezona počne. S pripremama smo počeli 17. srpnja, a iznimno sam zadovoljan radom i odazivom igrača na treninge - naglasio je Jukić. Glavni cilj je zadržati trećeligaški status.

- Članovi klupske uprave rekli su da je osnovni cilj sačuvati postojeći status, a sve više od toga bit će uspjeh. Moje mišljenje i nije baš takvo. Vjerujem u ovu ekipu, da ona može napraviti i više od toga. Vjerujem u ove igrače, a svima ćemo biti dosta tvrd orah i nezgodan suparnik. Nisam naviknut gubiti utakmice, a ne mislim ih ni sada gubiti - naglasio je Jukić

Varteks u prva tri kola u Trećoj HNL Istok očekuju susreti s nekadašnjim prvoligaškim ekipama.
- U svlačionici smo si obećali da će svi polomiti zube na nama. Ne bojim se ni jednog suparnika, ići ćemo iz utakmice u utakmicu, na svakom susretu dat ćemo sve od sebe, pustiti da naši suparnici budu favoriti, a vidjet ćemo kako će utakmice završiti - zaključio je Jukić.