Momčad Varteksa na stadionu na Poljudu Foto: Facebook

Varteks će danas igrati prijateljski susret s Hajdukom na Poljudu

| 14.1.2018. u 08:40h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Jalkovcu je 17. svibnja 2015. godine odigrana prijateljska utakmica između Varteksa i Hajduka. Utakmica je završila rezultatom 4:0 za Hajduk, mada je to bila sporedna stvar, jer označavala je nešto puno veće. Rezultati toga vidljivi su danas, jer će Varteks danas, 14. siječnja gostovati u Splitu i odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hajduka i tako ojačati partnerstvo sa splitskim klubom.

Višegodišnja sportsko-poslovna suradnja s Hajdukom službeno je potpisana u ljeto prošle godine, no prijateljstvo je počelo u studenom 2014. godine, koji je ostao upamćen kao mjesec "neodigranog derbija".

Tada su igrači Varteksa, u posljednjoj jesenskoj utakmici 1. Županijske nogometne lige protiv NK Obreš, istrčali na teren u majicama podrške za HNK Hajduk Split, koji je zbog "crnih lista", napravljenih za njihove navijače, odbio nastupiti na Maksimiru.

Četiri godine kasnije, trećeligaški Varteks bit će gost Hajduku u prijateljskoj utakmici na Poljudu. Svoje viđenje partnerstva, ali i pripreme za samu utakmicu, prokomentirao je i trener Varteksa, Antun Jukić:

-U Splitu prije svega očekujem jedno lijepo druženje, gajenje prijateljskih odnosa i utakmicu bez natjecateljskog naboja. Utakmica sama je po sebi izrazito prijateljskog karaktera te nosi isključivo iskustvo igranja u prekrasnom ambijentu uz White Stonese i Torcidu na jednom od najljepših stadiona, Poljudu - rekao je Jukić.

Također, izrazio je i čast vođenja momčadi na “svetom tlu” u Splitu, prije nego 18. siječnja povuče momčad u osamu i pripremi je za nastavak prvenstva.

- Za mene osobno, bit će čast voditi momčad Varteksa na Poljudu, te ću zasigurno uživati. Igrom ćemo se pokušati othrvati velikom protivniku i časno se predstaviti splitskoj publici, koju pozivam da se odazove u što većem broju - rekao je trener Varteksa.

Da publike ne nedostaje pobrinut će se i navijači oba kluba, pa će tako White Stones, Torcida i svi ostali ljubitelji nogometa bodriti svoje momčadi zajedno, na istočnoj tribini, uz popratni navijački dekor, kojim će dati dodatnu notu ovom prijateljskom druženju. Utakmica na Poljudu počinje u 13 sati, uz besplatan ulaz za sve ljubitelje nogometa.