Matej Senić i Mario Kovačević (s lijeva) bili su danas na redovitom druženju s novinarima u klubu Foto: Dražen Novosel

Varaždinu poništen regularan pogodak Glavice, u subotu dolazi Hajduk II

| 15.3.2018. u 10:16h | Objavljeno u Sport

Nogometašima Varaždina je u jučerašnjem susretu s Dugopoljem poništen regularan pogodak Dejana Glavice u 58. minuti nadmetanja, koji bi domaćem sastavu donio vodstvo od 2:0 i mirniju završnicu susreta, u kojem su bili bolja momčad i zasluženo slavili u derbiju 21. kola Druge HNL.

Da je gol Glavice bio regularan tvrdili su pojedini gledatelji koji su bili u ravnini s napadačem Varaždina prilikom akcije u 13. minuti drugog poluvremena, a da je pomoćni sudac pogriješio potvrdila je tv snimka susreta, iz koje je vidljivo da je Glavica, u trenutku kada mu Kolarić dodaje loptu, bio ispred igrača Dugopolja, a ne iza leđa obrane gostiju.

Odluka pomoćnog suca ipak nije utjecala na konačni ishod utakmice, u kojoj je Varaždin ostvario i drugu proljetnu pobjedu, nakon koje je izvjesno da će i četvrtu utakmicu zaredom u proljetnom dijelu prvenstva igrati pred svojim navijačima, a tko će biti suparnik momčadi Maria Kovačevića u 23. kolu bit će poznato nakon što se u subotu odigra 22. kolo, posljednje uoči trećeg kruga prvenstva.

- Zadovoljan sam igrom i pobjedom, bilo je na žalost i grešaka, ali igrači su ostavili srce na terenu i zasluženo smo pobijedili. Dugopolje je dobra, čvrsta ekipa, koja se u prvom dijelu orjentirala na obranu i pokušala je na polukontre, pri čemu je imala par situacija, ali mi smo to spriječili. Od prve smo minute htjeli gol,  što nas je nagradilo u završnici prvog poluvremena. U drugom dijelu Dugopolje je preuzelo malo veći rizik, a mi smo prvih 15 minuta drugog dijela dobro smo stajali na terenu, postigli smo regularan pogodak, koji nam je poništen. Siguran sam da nije bilo loše namjere kod sudaca, koji su mladi i mogu pogriješiti, ali se nadam da više neće biti takvih grešaka na našu štetu. Posljednjih pola sata susreta bila primjetna nervoza u našim redovima, jer je Dugopolje preuzelo još malo veći rizik, iako smo i mi imali par situacija, ali nismo dobro do kraja razigrali akcije. Veseli me pobjeda, što je bilo najvažnije - naglasio je trener Varaždina Mario Kovačević.

- Od prve smo si minute dali zadatak da moramo pobijediti Dugopolje pred našim navijačima i tako smo se postavili, da osvojimo tri boda - rekao je igrač varaždinske momčadi Matej Senić.

U subotu na stadion Varteksa od 15 sati i 30 minuta dolazi druga momčad Hajduka, a Kovačević će imati na raspolaganju širi kadar nego uoči jučerašnjeg nadmetanja, s obzirom da se u konkurenciju za momčad vraćaju Jertec, Sačer i Šimek,a izvjesno je da neće biti Mezge, zbog ozljede i Prahića, zbog povišene tjelesne temperature.

- Hajduk je mlada ekipa, koja igra dobar nogomet, bez opterećenja i doći će pokazati svoju kvalitetu. Doći će s namjerom da nas pobjede, ali i nas će se nešto pitati u tom susretu - naglasio je Senić.