FOTO: Počeli radovi na uređenju spomen obilježja braniteljima

| 9.12.2015. u 16:43h | Objavljeno u Našim krajem

Na varaždinskom groblju počeli su radovi na uređenju spomen obilježja hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Mjesto na varaždinskom groblju, na kojem su radnici Parkova počeli s radovima, danas je obišao gradonačelnik Goran Habuš zajedno s članovima Povjerenstva zaduženog za realizaciju tog projekta. Među njima, uz direktora Parkova Marina Bašića, pročelnika Marija Sambolca i djelatnika gradske uprave bili su i predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji su izrazili zadovoljstvo viđenom dinamikom radova. Rok za završetak radova je 60 radnih dana.

Za Spomen obilježje hrvatskim braniteljima Varaždinske županije smrtno stradalim i nestalim u Domovinskom ratu, temeljem Izvedbenog projekta autora prof.dr.sc. Jesenka Horvata, dipl.ing.arh., Grad Varaždin je osigurao sredstva za izgradnju u iznosu od ukupno 370 tisuća kuna, a nakon provedenog postupka nabave bagatelne vrijednosti, odabrana je ponuda Zajednice ponuditelja: Graniti Lučko d.o.o. i Parkovi d.d. Varaždin.

Galerija slika