Ekipa ŠRK Varaždin-Interland V.D.E. zauzela je 5. mjesto

Varaždinski klub peti na 12. Kupu Podunavsko-Jadranskih zemalja u lovu ribe na plovak

| 1.8.2017. u 08:56h | Objavljeno u Sport

12. Kup Podunavsko-Jadranskih zemalja, natjecanje u lovu ribe na plovak, održan je u Podgorici u Crnoj Gori, u organizaciji SSRD Crne Gore i domaćina SRK Podgorica.

Nastupilo je 14 muških ekipa iz 7 zemalja, po tri iz Srbije i Crne Gore, po dvije iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, te po jedna iz Makedonije i Albanije, s ukupno 43 natjecatelja, a većinom su to bile prvoligaške ekipe i reprezentacije.

Sudački dio odradili su suci iz Bosne i Hercegovine, a stazu su uredili ribolovci iz SRK Podgorice. Natjecanje je održano na stazi Lesendro, na Skadarskom jezeru. Staza je na samom nasipu glavne ceste za Jadransko more i pristup je težak zbog prometa. Vodostaj Skadarskog jezera je bio mali i lovila se uglavnom sitna riba, ljolje ( žutooke ), klenići, uklije od 10 do 200g i par šarana i babuški.

Najviše se lovila žutooka i to u prosjeku težine oko 10 do 35 g, a najviše na mamac crve i kukuruz šečerac. Od tehnika upotrebljavali su se teleskopi bolonjezi i match s rolom, a odlučivale su brzina, pozicija i pokoja veća riba.

Nakon dva dana natjecanja, pobijedila je momčad domaćina SRK Podgorica s 21 bodom, a od hrvatskih ekipa ŠRK Varaždin-Interland V.D.E. je zauzeo 5. mjesto i ŠRD Linjak Palovec 9. mjesto ekipno.

Za ŠRK Varaždin-Interland V.D.E. su nastupili Ivica-Bonino Hasan, Kristijan Kosmačin ,Damir Škorić te Marijan Lisjak, Mladen Trogrlić i Boris Ljepava kao vođa ekipe i logistika.

Pojedinačno je sa 3 boda pobjedu odnio Zoran Ristić iz SRK Podgorice, drugo mj. sa 4 boda Dejan Petaković iz RD Mozirja, Slovenija, a treće mjesto sa 5 boda Lazar Vukčević iz SRK Podgorice. Od Varaždinaca Krisitijan Kosmačin bio je 13., Ivica Bosnino Hasan 15., a Damir Škorić 20.