Vilena Gašparović, Srećko Radulović i Olgica Fričić (s lijeva na desno) najavili festival na konferenciji za medije Foto: Martin Novosel

Varaždinski festival nordijskog hodanja u subotu na Kapucinskom trgu

| 22.9.2016. u 11:52h | Objavljeno u Sport

Ove subote na Kapucinskom trgu održat će se prvi Varaždinski festival nordijskog hodanja i pješačenja. Ovo je premijerno izdanje festivala kojeg organizira Klub nordijskog hodanja Varaždin. Program festivala počinje u 8 sati kada će se sudionici moći prijaviti te mjeriti tlak, šećer u krvi i masnoće u krvi povodom Svjetskog dana srca, dok će službeno otvorenje festivala biti održano u 9 sati i 30 minuta.

-Sama ideja o festivalu je nastala nakon osnutka našeg kluba i nakon sudjelovanja na festivalima u Opatiji, Prelogu i Karlovcu. Nakon što smo upoznali njihove organizacije, zaključili smo da i mi možemo nešto takvo napraviti. Na taj način se druže nordijski hodači na nivou cijele Hrvatske - rekla je Olgica Friščić, tajnica Kluba nordijskog hodanja Varaždin.

Za one koji će htjeti aktivno sudjelovati u nordijskom hodanju bit će organizirane tri staze u rute nordijskog hodanja i pješačenja. Prva staza će biti duljine 2,5 kilometara koja će prolaziti kroz uži centar grada, druga staza je duljine 5 kilometara i prolazit će kroz Varaždinsko groblje, a treća duljine 10 kilometara prolazit će i kroz Dravsku šumu te Gradsku sportsku dvoranu na Dravi.

-Ovaj festival neće biti samo sportsko-rekreativno događanje već i kulturno događanje. Držimo da je poveznica sa turizmom, tako da će sudionici imati priliku pod vodstvom turističkih vodiča razgledati grad i uži centar grada koji je kulturna baština. To smo organizirali u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Varaždina i Varaždinske županije - rekla je Vilena Gašparaović, predsjednica Nadzornog odbora kluba.

Klub nordijskog hodanja Varaždin je osnovan u 28. ožujka 2015. godine. Klub ima 57 članova te je član Hrvatskog saveza nordijskoh hodanja.

-Do sada smo održali 10 tečajeva i škola nordijskog hodanja. Sudjelujemo na festivalima nordijskog hodanja koji se organiziraju u ovdje i u drugim zemljama. Organiziramo i izlete za članove gdje se kao klub aktivno uključujemo na duže ili kraće rute za hodanje - rekao je Srećko Radulović, predsjednik kluba.

Prijave za sudjelovanje na festivalu traju još danas, a prijaviti se možete na e-mail klubnh.varažOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..