Ekipa Đeksons Five: Marko Moravec, Dario Strmečki, Tomislav Kušter, Neven Plantak (s lijeva gornji red), Miloš Kefelja, kapetan Davor Anđelković, Matija Jezernik i Goran Nađ

Varaždinski Đeksons Five viceprvaci Hrvatske u pikadu

| 29.4.2019. u 11:55h | Objavljeno u Sport

U Sportskoj dvorani Robert Barbić Beli u Senju, u subotu je održano 26. ekipno Prvenstvo Hrvatske u pikadu. Natjecanje je započelo 88 najboljih ekipa u državi, odnosno oko 600 natjecatelja, a Varaždinsku županiju predstavljali su Đeksons Five kao prvak A lige, Sombrero kao drugoplasirana ekipa A lige i CB Oktan 3 kao prvak B Lige

U prvom danu natjecanja u susretima kroz skupine Sombrero i Oktan nisu se uspjeli plasirati u daljnje natjecanje, te su doživjeli dva poraza. Sombrero se našao u skupini s višegodišnjim prvacima Hrvatske Janje Alfa Teamom i uvijek motiviranim Splićanima iz ekipe Uvik Kontra.

Igračima iz Oktana ovo je bio prvi nastup na tako velikom natjecanju, te su trema i općenito značaj ovog natjecanja imali veliki utjecaj na igru. Unatoč tome Oktanovci su pokazali zajedništvo i nesretno izgubili prvi susret protiv ekipe Jacka rezultatom 9-7 i ispali iz daljnjeg natjecanja.

Tada na scenu stupaju Đeksoni. Uvjerljivo su pobijedili prvi meč protiv zagrebačke Pande rezultatom 11-5, te protiv splitske ekipe Appolo rezultatom 12-4. Ždrijeb je odlučio da nastavak natjecanja Đeksoni igraju protiv iskusne ekipe Ronin iz Vukovara, te su nakon lošeg ulaska u susret i vodstva ekipe Ronin konsolidirali svoje redove i napravili pokret i na kraju ostvarili pobjedu rezultatom 9-6.

Tada započinje show program protiv zagrebačke ekipe Janje Alfa Team koji su na ovom turniru već izbacili Sombrero. Janjci su u prvom setu poveli sa 3:1, u drugom Đeksonsi vraćaju na 4:4, iduća dva seta završavaju neriješeno i kod rezultata 8:8 ekipe se povlače i slažu parove. I u meču parova neizvjesno je bilo do kraja, a u odlučujućem trećem legu Dario Strmečki i Tomislav Kušter nadigrali su Mišu Stankovića i Nevena Rešetara te tako osigurali završnicu na desnoj strani, a Janjce šalju u repasaž.

U drugom danu natjecanja Đeksoni su doživjeli prvi poraz na natjecanju od ekipe Posejdon 2, te su nastavak igrali kroz repasaž u kojem su pobijedili ekipu Bonaca rezultatom 9-3, a zatim su imali još jedan okršaj s dečkima iz Darts Point Team Ban iz Zagreba. Riječ je o bivšoj ekipi Ban Jelačić koja je godinama u vrhu Hrvatskog pikada i za koje nastupaju brojna imena koje čine reprezentaciju, počevši od Dragutina Pečnjaka, Deana Biškupića, Matije Gazibare i ostalih.

Đeksoni kreću pomalo nervozno u susret, te Ban uzima vodstvo rezultatom 5-3 i nakon velikog povratka u susret i rezultata 8-8 pobjednik je odlučen igrom parova kada Dario Strmečki i Tomislav Kušter pokazali kako treba igrati kada je pritisak najveći i kada cijela dvorana i ostali igrači iz Varaždina stoje uz njih.

Tomislav Kušter je majstorski zaustavio pokušaj izlaza Biškupića i Pečnjaka te svom suigraču Dariu Strmečkom ostavio dupli dva za veliku pobjedu, a Dario takve prilike ne propušta i ekipa se plasirala u finale lijeve strane protiv Novog Bokanjca iz okolice Zadra. Đeksoni opet igraju motivirano te pobjeđuju Zadrane 9-4, te ulaze u finale turnira protiv Posejdona 2.

Nakon vrlo dobrog početka susreta i rezultata 4-4, Posejdon je ipak uzeo stvar u svoje ruke te im veliku pobjedu i prvo mjesto donosi iskusni reprezentativac Ivica Cavrić. Đeksoni su nakon prošlogodišnjeg turnira i drugog mjesta u B ligi, pokazali hrvatskoj javnosti da pripadaju u A ligu, te sam vrh hrvatskog pikada. Đeksonima sada predstoje pripreme za nastup na Europskom prvenstvu u Italiji koje se održava u lipnju.