Reprezentacija Hrvatske u Poljskoj Foto: BK Vindija

Varaždinski bejzbol reprezentativci zaustavljeni u četvrtfinalu na prvenstvu u Poljskoj

| 26.7.2017. u 12:06h | Objavljeno u Sport

Prošli tjedan se od 17. srpnja do 25. srpnja u Poljskom gradu Kutnu, održavala završnica Regionalnog prvenstva Europe i Afrike u organizaciji Little Ligue Baseball World Series ( krovne organizacije pod kojom se nalazi i Hrvatska). Sudjelovalo je 14 reprezentacija, uključujući hrvatsku izabranu vrstu. U redove hrvatske reprezentacije su pozvana i trojica igrača BK Vindije iz Varaždina koji su se istaknuli izvrsnim nastupima, a to su Ian Mirović, Viktor Lalić te Benjamin Jakopec.

Hrvatska reprezentacija je dobrom igrom dogurala do četvrtfinala gdje je za mrvicu bolja bila reprezentacija Nizozemske od koje su izgubili rezultatom 12:11. Utakmica je od prve do zadnje minute bila ispunjena posebnim nabojem i željom za pobjedu, ali unatoč tome Hrvatska nije uspjela pobijediti. Žestoki dvoboj sa vječito najboljom i najjačom reprezentacijom u Europi, otvorio je, bacački vrlo dobro raspoložen, varaždinac Viktor Lalić, a kasnije na njegovom mjestu nastavio mučiti nizozemce Ian Mirović. Dobrom igrom kroz cijelu utakmicu istaknuo se i treći varaždinac u reprezentaciji Benjamin Jakopec, koji je tako istaknuo trolist varaždinaca u hrvatskoj reprezentaciji bez kojeg izabrana vrsta trenera Latkovića ne bi bila dovoljno snažna pružiti kvalitetan otpor ponajboljim reprezentacijama Europe.

BK Vindija Varaždin nastavlja s tradicijom pronalaženja i njegovanja baseball talenata te se krajem kolovoza održava tradicionalni međunarodni turnir "Iso-sport Vindi" koji se svake godine održava u istom terminu, na zadnji vikend "Špancirfesta".