Varaždinske Toplice danas i sutra ugošćuju najbolje mlade svjetske savate borce Foto: Krešimir Đurić

Varaždinske Toplice danas i sutra ugošćuju najbolje mlade svjetske savate borce

| 14.7.2017. u 10:41h | Objavljeno u Sport

I dok je tek nedavno završilo održano Svjetsko prvenstvo u combat savateu koje se održalo u Areni Varaždin, Savate klub Fight Club Kovačić i Hrvatski savate savez organizatori su još jednog svjetskog natjecanja, Svjetskog savate prvenstva za juniore u disciplini assaut. Natjecanje će se održava danas i sutra (14. i 15. srpnja) u Varaždinskim Toplicama, a očekuje se nastup 150 boraca iz 20 zemalja svijeta.

- Mi smo, da tako kažem, uletjeli kao organizatori tog prvenstva jer ono se nije trebalo održati u Varaždinskim Toplicama. Kao tajnik Svjetske savate federacije, ponudio sam Upravnom odboru da se prihvatim organizacije tog natjecanja, na kojem će nastupiti naši najbolji borci, među njima i četiri borca iz FC Kovačića. Cilj nam je da podignemo savate na državnom nivou i već smo počeli raditi na tome, a naš rad drugi prepoznaju i hvale - rekao je predsjednik Hrvatskog savate saveza i FC Kovačić, Siniša Kovačić.

Za hrvatsku reprezentaciju će nastupiti 11 boraca od čega ih je najviše dolazi iz domaćeg kluba Fight Club Kovačić, a predvodi ih brončani sa Europskog savate prvenstva i najbolji Hrvatski junior Luka Sakač, a uz njega iz F.C. Kovačića u reprezentaciji su i Alen Ognjanović, Matej Kos te Borna Vuković.