Varaždinska maratonka Jasmina Ilijaš druga u Linzu! Foto: TK Marathon 95

Varaždinska maratonka Jasmina Ilijaš druga u Linzu!

Varaždinske vijesti | 4.4.2016. u 10:22h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Jasmina Ilijaš, članica TK Marathon 95 iz Varaždina, postigla je najveći uspjeh u dosadašnjoj relativno kratkoj maratonskoj karijeri osvajanjem 2. mjesta na jednom od prestižnijih europskih maratona u austrijskom Linzu, koji je uz stazu pratilo 30.000 gledatelja uz direktan prijenos na austrijskoj televiziji ORF.

Nakon što je uspješnu sezonu najavila osvajanjem 3. mjesta u talijanskom Trevisu, u nedjelju je Linzu, u konkurenciji 150 trkačica, u vrlo teškim uvjetima zbog visoke temperature, osvojila drugo mjesto s rezultatom 2:54:05. Od nje je brža bila samo pobjednica Halime Beriso iz Etiopije, dok je treće mjesto osvojila Lucia Klimesova iz Češke. Ovim izvanrednim uspjehom 28-godišnja Jasmina je još jednom pokazala da se od nje u budućnosti mogu očekivati vrlo uspješni rezultati pogotovo s obzirom na njezine godine i relativno kratak trkački staž na maratonskim utrkama.

Kod muškaraca pobijedio je Edwin Koech iz Kenije, a dominirali su njegovi sunarodnjaci osvojivši prva četiri mjesta. Od varaždinskih maratonaca u konkurenciji 780 trkača Goran Pongračić zauzeo je 23. mjesto s rezultatom 2:49:04 dok je Saša Moslavac bio 77. završivši maratonsku utrku s vremenom 3:04:01.