Reprezentacije Francuske i Hrvatske uoči susreta za broncu

Varaždinska Druga gimnazija četvrta na UEFA EURU u Francuskoj

| 5.6.2016. u 10:23h | Objavljeno u Sport

U susretu za treće mjesto na Europskom školskom nogometnom UEFA Euru, koje se ovog tjedna igralo u Francuskoj, hrvatska reprezentacija, sastavljena od učenika varaždinske Druge gimnazije, izgubila je danas od domaćina, reprezentacije Francuske rezultatom 1:0, što je bio rezultat i nakon prvih 30 minuta i time zauzela četvrto mjesto u Europi.

U jučerašnjem polufinalu Hrvatska je izgubila od Turske 3:0 (2:0), dok je Bugarska pobijedila Francusku nakon raspucavanja 4:1, a u regularnom dijelu je bilo 1:1. U današnjem finalu od 15 sati sastat će se Bugarska i Turska.

Hrvatska reprezentacija, sastavljena od učenika varaždinske Druge gimnazije, je na putu do utakmice za treće mjesto u petak u četvrtfinalu nakon penala rezultatom 4:3 bila bolja od Cipra, jer je nakon 60 minuta rezultat bio 0:0. Prije toga hrvatski su nogometaši igrali su u skupini C gdje su ostvarili maksimalne tri pobjede, a naša je vrsta bila bolja od Belgije 2:0, Švicarske 4:0 i Njemačke rezultatom 6:0. U skipini je trebala biti i reprezentacija Poljske, no ona se nija pojavila na Europskom školskom nogometnom UEFA Euru .

Odlukom Hrvatskoga školskoga sportskog saveza Druga gimnazija iz Varaždina dobila je priliku da sa svojom školskom muškom nogometnom ekipom predstavlja Hrvatsku sudjelujući na Europskome školskome nogometnom UEFA Euru 2016., koje se igra u gradovima Lille i Lens, a završava danas.