Ekipa STK Dr. Časl stigla je u svojem ponajboljem sastavu sa dvije igračice među prvih 50 na svjetskoj rang listi

Varaždinke pružile otpor najjačoj hrvatskoj stolnoteniskoj ekipi

| 7.10.2018. u 12:27h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U dvorani na Srednjoškolcu ekipa Stolnoteniskog kluba Varaždin je jučer, u sklopu 2. kola ženske Superlige, ugostila aktualne pobjednice lige prvakinja sastav STK Dr. Časl iz Zagreba.

Iako domaću ligu igra sa domaćim snagama, za susret u Varaždinu ekipa STK Dr. Časl stigla je u svojem ponajboljem sastavu sa dvije igračice među prvih 50 na svjetskoj rang listi (kineskinje s portugalskom i luksemburškom putovnicom).

Ekipa STK Varaždina pružila je odličan otpor favoriziranim gosćama i na krilima Petre Petek domaća ekipa je povela rezultatom 1:0 pobjedivši Mirelu Đurak rezultatom 3:2. U drugom susretu domaća Ivana Malobabić pružila je odličnu partiju no to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv 38 igračice svijeta FU Yu. Iako je Malobabić izgubila 3:1 susret je vrlo lako mogao otići u odlučujući 5 set.

S obzirom da ekipa STK Varaždina brine o svojoj budućnosti, trener Saša Suhodolčan pružio je priliku objema juniorkama, Teni Kovaček i Janji Matijašec da se ogledaju protiv svjetskih top igračica.

Iako su glatko izgubile sa 3:0 protiv FU Yu i Ni Xia Lian (48 na svjetskoj ljestvici), neprocjenjivo je iskustvo koje će im pomoći u daljnjem stolnoteniskom razvoju. Prvakinje Hrvatske u paru (Petek i Malobabić) nisu mogle više od časnog poraza protiv kineske kombinacije.

Iako je STK Varaždin doživio poraz 4:1 to je poraz koji „ne boli“, jer je ipak ekipa STK Dr. Časl „svijet za sebe“ u okvirima hrvatskog ženskog stolnog tenisa i ove je godine favorit za osvajanje lige prvakinja. Nakon dva kola STK Varaždin ima pobjedu i poraz i u slijedećem kolu za 14 dana gostuje kod ekipe TIS iz Zagreba.