Varaždinci najbolji u odbojci, drugoplasirani u kuglanju

| 8.12.2016. u 14:58h | Objavljeno u Sport

Nakon što je u listopadu, u sklopu projekta "Sportski susreti triju gradova" održan prvi sportski susret u slovenskoj Lendavi, a u studenom u Varaždinu, u mađarskom Zalaegerszegu održan je treći ovogodišnji međunarodni sportski susret srednjoškolaca. Ovoga puta sportaši iz triju  gradova, Varaždina, Lendave i Zalaegerszega, natjecali su se u kuglanju i odbojci.

Varaždinske odbojkašice i odbojkaši u mješovitoj ekipi, pod vodstvom trenera Kristijana Kešine, osvojili su prvo mjesto, ispred Mađara i Slovenaca. Pod vodstvom trenerice Darinke Bunić varaždinski kuglači i kuglačice osvojili su drugo mjesto. Najbolji su bili domaćini iz Zalaegerszega, a srednjoškolci iz Lendave bili su treći.

"Sportski susreti triju gradova" projekt je koji preko sportskih natjecanja povezuje tri prijateljska grada – Varaždin, Lendavu i Zalaegerszeg, a u čijoj organizaciji sudjeluju sportski savezi ili zajednice tih gradova, među njima i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

Na sportskim borilištima susreću se srednjoškolci iz tri grada, a u stručnom, sportskom dijelu imaju potporu trenera i kineziologa. Ukupno je na ovogodišnja tri susreta sudjelovalo 160 sportašica i sportaša koji su se natjecali u šest sportova.