Radoslav Rogina (u sredini) odradio je jučer izvrsnu utrku

Varaždinac Radoslav Rogina četvrti u trećoj etapi Toura of Croatia

| 20.4.2018. u 09:42h | Objavljeno u Sport

Bjeloruski biciklist Bahrain-Merida Pro Cycling Teama Kanstantsin Siutsou pobjednik je jučerašnje, treće, brdske i fizički najzahtjevnije etape Toura of Croatia, koja se vozila od Trogira do Sv. Jure na PP Biokovo u dužini od 134 kilometra, od čega je posljednjih 28 bilo ekstremno naporno s kontinuirano strmim usponom. Varaždinac Radoslav Rogina bio je četvrti i najbolje plasirani hrvatski predstavnik.

U završnom sprinterskom dvoboju Siutsou je nadmašio Nizozemca Pietera Weeninga iz tima Roompot-Nederlandse Loterij ostvarivši četiri sekunde bolje vrijeme. Ono pobjedničko iznosilo je 3 sata 51 minutu i 32 sekunde.

U drugome sprinterskom dvoboju pred ciljem Kazahstanac iz Astana Pro Teama Yevgeniy Gidich dokazao je sprintersku superiornost nad Radoslavom Roginom, varaždinskim vozačem slovenskog Adria Mobil Cyclinga, kojem je na kraju pripalo četvrto mjesto sa zaostatkom od 56 sekundi. Rogina,koji je odradio izvrsnu utrku, i u ukupnom poretku zauzima četvrto mjesto, kao najbolje plasirani hrvatski predstavnik.

Danas je na rasporedu četvrta, daleko lakša etapa. Biciklisti će pedalirati od Starigrada u Nacionalnom parku Paklenica do Crikvenice na dionici dugoj 171 kilometar.

Utrku svakodnevno prenosi Hrvatska radiotelevizija s ukupno 11 sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu, a TV prijenos će, zahvaljujući suradnji s A.S.O.-om, emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo.