Varaždin promašio penal i izgubio, Podravini isključen igrač i trener

| 12.3.2016. u 17:42h | Objavljeno u Sport

Neuspješno je bilo 18. kolo za županijske predstavnike u Trećoj HNL Istok. Momčad Varaždina je danas na svom stadionu izgubila od Vukovara 1991 rezultatom 1:0, golom kapetana gostiju Ivana Pluma u 36. minuti utakmice.

Varaždinci, koji su bili bolji suparnik u drugom poluvremenu kada su imali pet izgednih prilika za postizanje pogotka, među kojima i kazneni udarac u 51. minuti, kojeg nije iskoristio kapetan Dario Jertec, pretrpjeli su danas drugi poraz zaredom.

- Drugi dio smo zaslužili prema igri i prilikama postići barem dva gola. Ja sam, na žalost, promašio kazneni udarac, jer sam se poskliznuo kod zaleta. Idemo dalje, pokušati u sljedećem susretu opet na domaćem terenu osvojiti prva tri boda u proljetnom dijelu prvenstva - kazao je Jertec.

Momčad Podravine pretrpjela je treći poraz u nizu, izgubivši danas u Slavonskom Brodu od domaće Marsonije 2:0. U 30. minuti na intervenciju četvrtog suca glavni je sudac udaljio s klupe trenera Podravine Josipa Gavranovića, zbog, kako je u izvješće o susretu naveo delegat utakmice, učestalog prigovaranja na odluke suca te burne reakcije. Od 61. minute momčad Podravine igrala je s igračem manje jer je crveni karton dobio David Premec.

- Bili smo bolji od domaćina nadigrali smo ih, ali su nas suci pregazili kao kamion žabu. Domaćinu su dosudili dva kaznena udarca, a nama poništili regularan gol, te isključili mene i Premeca, bez razloga. Ovo nema smisla - bio je kratak komentar trenera Podravine.