Varaždin nije imao problema sa županijskim prvoligašem iz Ivanca Foto: Dražen Novosel

Varaždin i bez 9 standardnih igrača prošao Ivančicu u 1/8 finala Kupa ŽNS-a

| 5.9.2018. u 18:39h | Objavljeno u Sport

Nogomeaši Varaždina očekivano su se plasirali su četvrtfinale Kupa Županijskog nogometnog saveza nakon što su danas na stadionu Varteksa, pred stotinjak gledatelja, pobijedili momčad Ivančice rezultatom 7:1, poluvrijeme 5:1.

Trener Varaždina Miljenko Mumlek utakmicu je počeo bez devetorice standardnih igrača Mrmića, Senića, Čelića, Bamidelea, Golubara, Jerteca,Kolarića, Brezovca i Benka.

U 15. minuti Glavica je iz dobre pozicije loptu posalo pored lijeve vratnice. U 17. minuti Varaždin je došao u vodstvo, a strijelac je bio Borna Miklić glavom, na asistenciju Brlečića. U 20. minuti domaćin je poveo na 2:0, a strijelac je na dodavanje Brlečića s desne strane bio je Emanuel Črnko, koji je primio loptu u sredini kaznenog prostora i po zemlji loptu poslao u desnu stranu gola nemoćnog Andreića.

U 24. minuti brza protuakcija Ivančice, koju je okončao David Magdić udarcem po zemlji s oko 18 metara desno iskosa, bez opasnosti za vratara Gavranovića. U 29. minuti sudac Dino Kramar dosudio je kazneni udarac ua Ivančicu nakon što je u kaznenom prostoru Varaždina srušen Leon Gregur. Siguran s bijele točke bio je kapetan Ivančice Tomislav Jagić.

U 32. minuti Varaždin je poveo s 3:1 a strijelac je iz slobodnog udarca s oko 25 metara desno iskosa bio Dejan Glavica, koji je loptu preciznim udarcem poslao u desnu stranu gola Emanuela Andreića, koji je malo dirao loptu. Glavica je bio strijelac i četvrtog gola u 35. minuti, nakon što je iz blizine sproveo u mrežu koja mu je bila ubačena u kazneni prostor s desne strane napada Varaždinaca.

U 42. minuti Glavica je bio srušen u kaznenom prostoru od Leona Gregura, a siguran je s bijele točke bio je Karlo Težak za vodstvo Varaždina od 5:1. u 50. minuti Mihael Jerebič je nakon ubačaja u kazneni prostor Varaždinaca s desne strane loptu poslao glavom pored lijeve vratnice nemoćnog Gavranovića u gol aut. 

Na suprotnoj strani Miklić je glavom loptu poslao u vanjsku stranu desne vratnice gola Ivančice. U 57. minuti Karlo Težak postigao je svoj drugi gol a šesti za varaždinsku momčad, a u 72. minuti Sačer je povisio na 7:1. U 73. minuti Sačer je pao u kaznenom prostoru sudac je pokazao na bijelu točku, ali nakon toga i promijenio svoju odluku te je nakon sudačkog podbacivanja lopta pripala Ivančici.