Varaždin još jednom nije imao igru za momčad Kustošije koja očito ne leži varaždinskoj momčadi Foto: Dražen Novosel

Varaždin u Zagrebu od Kustošije pretrpio prvi poraz ovog prvenstva

| 21.9.2018. u 18:15h | Objavljeno u Sport

U susretu 5. kola Druge HNL, koja je danas poslijepodne po sunčanom i vrlo toplom vremenu odigrana na stadionu Kustošije u Zagrebu, pred oko 400 gledatelja, momčad Kustošije nanijela je prvi poraz u ovom prvenstvu sastavu Varaždina rezultatom 2:1, poluvrijeme 1:0 za goste. Strijelac za Varaždin bio je Leon Benko u 37. minuti, a za Kustošiju Toni Kolega u 75. minuti i Matija Čakarun u 87. minuti nadmetanja.

Domaćin je prema viđenom zaslužio slavlje i ponovno se pokazao kao sastav koji ne leži varaždinskoj ekipi.Varaždinska je momčad imala podršku svojih navijača s tribina stadiona u Zagrebu, s obzirom da je u organizaciji kluba u Zagreb stigao jedan autobus s navijačima, a dosta ih je pristiglo i osobnim automobilima. Varaždin,sukladno najavama na ovom susretu nije u svojim redovima imao ozlijeđene Miklića i Martinagu, a Brezovec je bio na klupi za pričuve.

Kustošija je puno bolje ušla u utakmicu, krenula od prve minute prema golu Ante Mrmića, pa se već u 4. minuti zatresla mreža gostiju, ali je pomoćni sudac Vice Vidović iz Splita označio zaleđe domaćeg napadača Ivora Ljubanovića, koji je loptu iz neposredne blizine poslao u mrežu. Dogodilo se to nakon akcije u kojoj su sudjelovali Jurica Kovačić i Petar Šimunić, a na kraju je lopta, pred golom Mrmića, došla do Ljubanovića, koji je, srećom po varaždinsku obranu, bio u zaleđu.

U 8. minuti u lijevoj strani kaznenog prostora pucao je Mihovil Rašić, ali je njegov udarac po zemlji vratar Mrmić bez poteškoća uhvatio. U 27. minuti s oko 18 metara desno iskosa nakon akcije domaćina udarac je okušao Jurica Kovačić, ali je lopta otišla pored desne vratnice gola Ante Mrmića. U 29. minuti Benko je sa 17 metra desno iskosa uputio prvi udarac prema golu domaćina, ali je lopta otišla daleko iznad gola Kustošije.

Na suprotnoj strani u stopostotnoj prilici našao se Jurica Kovačić, koji je s desne strane, s oko 16 metara, pucao snažno ali pored lijeve vratnice golmana Mrmića. U 31. minuti desnu stranu obrane Kustošije probio je Bamidele ubacio loptu u kazneni prostor Kustošije za Benka, koji je pucao od prve, ali neprecizno. U 35. minuti Ljubanović se spustio po desnoj strani i s oko 17 metara desno iskosa pucao u desnu stranu gola Varaždinaca. Mrmić se bacio, ali je lopta otišla izvan granica igrališta.

Varaždin je došao u vodstvo u 39. minuti. U kazneni prostor Kustošije lopta je ubačena s desne strane, iz slobodnog udarca sa sredine terena koja pripada domaćinu. Lopta je došla u lijevu stranu kaznenog prostora domaćina do Ćelića, koji ju je spustio u sredinu pred gol za Leona Benka, a ovaj ju je od prve preciznim udarcem spremio u desni donji kut nemoćnog vratara Borne Žitnjaka.

U 43. minuti solo akcija Glavice po lijevoj strani, nakon sprinta izašao je pred vratara Žitnjaka, kojem je loptu po zemlji pokušao poslati kroz noge, ali je domaći vratar loptu skrenuo u korner. U nastavku susreta trener Varaždina Miljenko Mumlek odlučio je u svlačionici ostaviti Emanuela Črnka u svlačionici, a umjesto njega na teren je ušao Matija Kolarić. Kustošija je od prve minute drugog dijela krenula prema golu Ante Mrmića, ne bi li izjednačila rezultat, imala više loptu u nogama, a u 56. minuti u dobroj se situaciji našao Petar Šimunić, koji je pucao glavom s oko 5 metara od gola Mrmića, ali je lopta otišla preko gola Varaždinaca.

U 65. minuti Glavica je probio lijevu stranu obrane domaćina i pucao snažno, ali preko grede gola Kustošije. U 69. minuti trener Mumlek odlučio je s terena povući Glavicu, a u igru je ušao Sačer, koji je u 72. minuti na dodavanje Kolarića uputio udarac prema golu s oko 20 metara lijevo iskosa, ali je lopta završila pored lijeve vratnice gola domaćina.

Kustošija je izjednačila u 75. minuti,a strijelac je bio Toni Kolega, koji je s lijeve strane, nakon pogreške Senića, izašao sam pred vratara Mrmića i loptu po zemlji poslao u mrežu varaždinske momčadi. Kustošija je povećala u vodstvo u 87. minuti nakon pogreške vratara Mrmića koji je pogrešno procijenio let lopte i istrčao s gol linijje te ga je Matija Čakarun prebacio loptom s oko 16 metara desno iskosa.

U završnici susreta Leonard Vuk imao je priliku nakon prodora po lijevoj strani izjednačiti rezultat, ali je njegov udarac završio pored lijeve vratnice gola Žitnjaka.