Sunarodnjake iz Iraka kroz šumu u blizini Trakošćana pokušao prošvercati u Sloveniju Foto: Ilustracija/Krešimir Đurić

Sunarodnjake iz Iraka kroz šumu u blizini Trakošćana pokušao prošvercati u Sloveniju

M.P./Varaždinske vijesti | 28.11.2018. u 14:50h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog 50-godišnjeg Iračanina, s prebivalištem u Njemačkoj, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EH ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

ODO je objavilo kako postoji osnovana sumnja da je 50-godišnjak kao dio međunarodnog krijumčarskog lanca, 24. i 25. studenog, na području Ličko-senjske županije u neposrednoj blizini državne granice s BiH unajmljenim kombi vozilom preuzeo radi prijevoza Iračanine koji nisu imali važeće vize te su ilegalno ušli u Hrvatsku.

- Preuzeo ih je s ciljem da ih za unaprijed obećani novčani iznos preveze preko granične crte uz izbjegavanje granične kontrole preko teritorija Slovenije u Italiju. No, u tome su ga spriječili policijski službenici Postaje granične policije Varaždin koji su ga zaustavili u šumi u blizini Trakošćana - navelo je ODO.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila mu istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.