Vanja Bojanić i Nikola Smolić pobjednici Ravna gora traila

| 15.9.2016. u 10:13h | Objavljeno u Sport

Obronci Ravne gore i neodoljiva priroda oko jezera Trakošćan postali su jedinstvena trkačka staza, na kojoj su se u sklopu utrke Red Bull Ravna gora Trail 2016 natjecalo čak 75 trkača.

Start utrke bio je u Filićevom domu na Ravnoj gori. Staza je vodila šumskim putem na vrh Ravne gore, pa preko grebena makadamom do raskrižja u selu Žarovnica. Nakon toga su se natjecatelji penjali na suprotni greben i njime se vraćali do Filićevog doma. Od doma se potom silazilo lijepom šumskom stazom do dvorca Trakošćan te se trčalo oko jezera. Nakon kruga oko jezera istim se putem vraćalo do cilja u Filićevom domu.

Na Ravnoj gori trčale su se dvije utrke. “Velika” utrka bila je duga 28 kilometara i imala je 1300 metara uspona i isto toliko silaska. Mežu ženama, najbolja je bila Vanja Bojanić. Drugo mjesto osvojila je Katja Rajačić a treće Matea Mamić. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Nikola Smolić, drugo mjesto zauzeo je Ivan Lovrenčić a trećeplasirani je bio Jože Župan.

“Malu” utrka je bila duga 13 kilometara i s oko 600 metara visinske razlike. Od žena, najbolja je bila Maja Matačić. Drugo mjesto osvojila je Kristina Zajec a treće Andreja Migles. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Vladimir Slunjski. Drugi je bio Benyamin Vuk a treći Vanja Canjuga.

Utrka Ravna gora trail je imala i humanitarni karakter. SRD 315 Sjeverozapad se priključio humanitarnoj akciji za pomoć Anji Pšag. Od svake startnine za utrku odvojeno je po 10 kuna, a na samoj utrci prikupljane su i dobrovoljne donacije.