U Ured za privlačenje investitora u Münchenu dali 250.000 kuna, ali...

| 25.1.2016. u 13:36h | Objavljeno u Aktualno

Nakon svega tri mjeseca rada Ureda za promociju i privlačenje investicija u Münchenu, koji je u listopadu prošle godine otvorila Varaždinska županija u suradnji s AZRA-om i Poslovnim zonama, počelo se postavljati pitanje funkcionira li uopće te hoće li se zatvoriti taj prostor koji je zamišljen kao središnje mjesto u Bavarskoj za prezentacije poslovnog okruženja i komparativnih prednosti Varaždinske županije i šire regije potencijalnim ulagačima, kao i mjesto za umrežavanje i razmjenu informacija radi unapređenja poduzetničke, a time i gospodarske slike regije.

U otvaranje ureda s tako plemenitim ciljevima krenulo se ozbiljno, barem što se tiče ulaganja. Za troškove njegovog otvaranja i funkcioniranja izdvojeno je 100 tisuća kuna iz proračuna Varaždinske županije, dok je s dodatnih 150 tisuća kuna dalo Ministarstvo gospodarstva RH.

Problem je, čini se, nastao nakon što je tvrtka Poslovne zone, koja je upravljala Uredom, otišla u likvidaciju odlukom županijskih vijećnika, a nekako usporedno s time u Varaždin se vratila Božidarka Hajlurovski koja je radila u münchenskom uredu...

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti...