ŽRK Koka Foto: Dražen Novosel

Unatoč slaboj igri u 1. poluvremenu, Koka izvukla pobjedu u zadnjem susretu sezone

| 9.5.2019. u 21:35h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nije se činilo tako nakon prvog poluvremena zadnjeg 26. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene, gdje je domaći sastav u Areni Varaždin gubio 16:12, ali je Koka ipak uspjela izvući pobjedu protiv susjeda iz Međimurja, ekipe Zrinskog, te su slavili s minimalnih +1 (29:28).

Gosti iz Čakovca su imali i glasnu podršku s tribina, gdje su ih kroz čitav susret pratili jaki ritam bubnjeva, njih čak šest, ali unatoč tome je Koka ipak uspjela nadvladati svog protivnika. Heroj susreta bila je povratnica u redove varažfinskog sastava Janja Tušek koja je obranila zadnji napad Zrinskog i tako donijela sretnu pobjedu kokicama.

Kao i mnogo puta ranije ove sezone, iskazala se Suzana Furjan koja je zabila sedam golova, pratila ju je Katarina Mrazović sa šest koliko je zabila i Jelena Blažek, po četiri gola su zabile Terezija Čurić i kapetanica Ines Domjan, dok su po jedan gol zabile Marta Jurčić i Tea Jalušić.

Koka još uvijek ne zna na kojem mjestu će završiti sezonu, trećem ili četvrtom, jer sutra čeka rezultat Bjelovara i Trešnjevke u Bjelovaru, porazom Bjelovara, Koka je treća.

Za varaždinsku ekipu sezona još nije gotova jer idućeg tjedna u četvrtak, 16. svibnja, očekuje polufinalni susret Kupa Hrvatske protiv najjače ekipe države, Podravke Vegete.