Povoljne meteorološke prilike utjecale su na veliki broj sudionika prošlogodišnjeg Zimskog polumaratona

U tijeku prijave za 3. Zimski polumaraton i prvi Mrzli cener

| 15.1.2019. u 20:25h | Objavljeno u Sport

Varaždinski Trkački klub Marathon 95 organizira 3. Zimski polumaraton, koji će se održati u nedjelju, 3. veljače. U sklopu polumaratona ove će se godine, kao novitet, trčati i utrka na 10 kilometara – „Mrzli cener“, a start i cilj obiju utrka bit će kod varaždinske Arene.

Sudionici utrke na 10 kilometara startat će u 10:20 sati i trčati jedan krug cestom uz Aquacity do raskrižja s državnom cestom D2 u Trnovcu, kod Slobodne zone, i natrag, dok će polumaratonci trčati dva kruga te dionice.

Sudionici polumaratonske utrke startat će u 10:30 sati a dalje u vremenskim razmacima od tri minute, prema starosnoj dobi. Prvi će u sklopu polumaratona startati trkači kategorije 70 +, a posljednji, u 10:51 sati, mlađi od 39 godina.

Startnina za Zimski polumaraton iznosi 80 kuna, a za „Mrzli cener“ 70 kuna. Startnina uključuje startni broj, elektronsko mjerenje vremena, unikatnu finišersku medalju i konzumaciju hrane, čaja i kuhanog vina u cilju. Prijave su moguće na web-stranici TK Marathona 95.

Na 2. Zimskom polumaratonu sudjelovalo je 268 trkačica i trkača iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske, a utrku je završilo 264 sudionika.

Utrka ima i dvostruke pobjednike, one koji su prvi ušli u cilj te one koji su imali najbolje neto vrijeme. Najbrži su bili Slovenci Matjaž Vrhunc i Helena Javornik, dok su pobjednici po neto vremenu bili Ivan Maletić iz AK Žumebrak Sošice i Jasmina Ilijaš, članica Trkačkog kluba Marathon 95.

Prvo izdanje Zimskog polumaratona okupilo je 115 natjecatelja.