U nedjelju 8. travnja u Cestici će biti održana Memorijalna utrka Matija Milec

V.V. | 7.3.2018. u 09:15h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U nedjelju 8. travnja u Cestici će biti održana Memorijalna utrka Matija Milec koju organizira Sportsko rekreativno društvo "Poleti" & volonteri".

Matija Milec (28) tragično je preminuo krajem srpnja prošle godina nakon što ga je udario grom. Tragedija se dogodila kada je Matija trčao na zapadnom nasipu akumulacijskog jezera HE Varaždin.

- U tjednu kada je Matijin rođendan, iako tužni što nas je napustio, želimo slaviti njegov život, a ne odlazak, radeći upravo ono što je on volio. Želimo se prisjetiti njegovog osmjeha, ljudske topline i ustrajnosti, te u ritmu njegovih omiljenih pjesama protrčati njegovim stazama. Pozivamo vas da nam se pridružite, bilo da vam je ovo izazov ili trening - poručuju organizatori.

Prijaviti se možete preko web stranice Memorijalna utrka Matija Milec, na kojoj su objavljene dirljive poruke Matijinih najbližih.

- Znam da najradije nitko od nas ne bi htio biti sudionik utrke, a isto tako znam da se nitko od nas nije ni tren dvoumio hoće li ići na utrku. Matija znam da je zahvalan od srca, ne samo zato što ćemo doći u njegovo ime i njegov život, već i zato što ćemo trčati. A, Matija je zaista volio trčati, uživati u tome i osjećati se slobodno. Snijeg, kiša, sunce, noć, jutro, idemo trčati. Trčati stazama i putevima na kojima je Matija svakodnevno skupljao kilometre biti će svakome od nas neka uspomena. Netko je s njim samo trčao da razbistri um, netko je išao na prijateljski i bratski razgovor, netko je pak tražio inspiraciju. Matija, obogatio si nam život, pokazao što znači biti sin, veliki brat, pravi prijatelj i podrška. Tražio si stalno način kako biti učinkovitiji u vremenu s kojim raspolažeš i kako biti brži u tom istom vremenu. Vjerujem kako je Matija sretan što ima predivnu obitelj, prijatelje i zajednicu koji ga nikad neće napustiti. Jedna od Matijinih izreka koje je volio citirati je: "Orao ne lovi muhe". Neka vas Matija inspirira da budete sutra bolji od danas i volite bez granica - napisali su Zlatko, Valentin i Danijel.

Označeno u