Mladost (S) Foto: Mladost iz Sigeca Ludbreškog

U lovu za jesensku titulu Mladosti (S), zajedništvo na terenu odigralo ključnu ulogu

| 16.12.2018. u 20:04h | Objavljeno u Sport

Druga ŽNL ponudila je uzbudljiv kraj jesenskog dijela prvenstva. U posljednjim kolima odigrano je nekoliko derbi susreta. U zadnjem kolu je Mladost (S), unatoč porazu od Čeva 1:0 na domaćem terenu, zadržala prvo mjesto i uzela naslov jesenskog prvaka s 28 bodova, ispred Radničkog s istim brojem bodova te Zadrugara s bodom manje na trećem mjestu, a i četvrtoplasirani Beretinec s 25 bodova također će tražiti svoju priliku za vrh tablice na proljeće.

- U godini u kojoj smo proslavili 85 godišnjicu kluba, odlučili smo ići u viši rang natjecanja, iako smo prijašnjih godina također izborili priliku za odlazak u viši rang, ali nismo išli. Zadržali smo momčad iz prošle sezone, pojačali se za dva-tri igrača i doveli novog trenera Dražena Dlaku, ali nismo očekivali da ćemo biti jesenski prvaci s obzirom na to da nismo znali koliko su jake ostale ekipe u ligi - rekao je predsjednik Mladosti iz Sigeca Ludbreškog, Nikola Brlek.

Iako su prvenstvo započeli remijem, nakon toga su nanizali 7 pobjeda te su gotovo od samog početka bili na vrhu tablice, gdje su i ostali i to ispred druge dvije momčadi s ludbreškog područja.

- To je samo dokaz da se u ludbreškom središtu igra dobar nogomet , a smatram da bi se još par ekipa iz Treće ŽNL Ludbreg moglo natjecati u Drugoj ŽNL. Čestitam Radničkom i Zadrugaru na dobrim polusezonama - rekao je Brlek, a gužva na vrhu tablice najava je za uzbudljivo proljeće, u kojem će se četiri ekipe, po svemu sudeći, ravnopravno boriti za naslov prvaka.

- U zimskom prijelaznom roku namjeravamo se pojačati s još dva do tri kvalitetna i prvenstveno mlađa pojačanja jer uz iskustvo koje imamo treba nam malo mladosti. Također se nadam da će nam se na vrijeme oporaviti nekoliko ozlijeđenih igrača i ako nastavimo s dosadašnjim igrama, ne vidim razloga zašto ne bi osvojili naslov prvaka i napredovali u viši rang - naglasio je Brlek, te kao jedan od ključnih poteza za ovako visok plasman bilo je zadržavanje postojećeg kadra koji je već dobro uigran.

- Zadržali smo ekipu iz prošle sezone, a sve su to kvalitetni igrači u najboljim godinama, domaći igrači ili igrači koju su već godinama kod nas. Ova ekipa je na okupu zadnje tri-četiri godine i u tom razdoblju nismo puno mijenjali momčad. Uz malo veći broj treninga ove sezone, zajedništvo koje smo pokazali na terenu dovelo je do rezultata kojeg smo ostvarili - rekao je Brlek.

Konačni cilj ove momčadi je ravnopravno igranje u Prvoj ŽNL, gdje bi se mogli naći već nakon samo jedne godine igranja u Drugoj ŽNL, iako ne isključuju da bi klub možda u bližoj budućnosti mogao igrati i Četvrtu ligu.

- Cilj nam je Prva ŽNL, a za nešto više trenutačno nemamo ambicija i uvjeta, ali vrijeme će pokazati da li ćemo imati želje za nešto više od toga. Perspektive ima u momčadi, imamo jako dobre mlađe uzraste, ali za sada bi bili jako zadovoljni ulaskom u Prvu ŽNL - zaključio je Brlek.

Označeno u