Novo je vozilo blagoslovio velečasni Mario Filipović Foto: Franjo Talan

FOTO: Novo vatrogasno vozilo članovima DVD-a Babinec

VV/Općina Cestica | 16.2.2016. u 17:15h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U sklopu 35. sjednice skupštine DVD-a Babinec održane u subotu, 13. veljače, blagoslovljeno je i novo vatrogasno vozilo. Na svečanosti se okupilo dvjestotinjak mještana, među njima i vatrogasci iz DVD-a Gornje Vratno, DVD-a Križovljan Cestica, DVD-a Virje Križovljansko, DVD-a Lovrečan Dubrava i DVD-a Gradišće, a odazvali su se i prijatelji iz DVD-a Maruševec te članovi slovenskog PGD-a Bukovci, Ruše, Stojnci i Zavrč.

Vozilo je blagoslovio velečasni Mario Filipović, dok je nakon simboličnog preuzimanja ključeva zapovjednik Mario Vnuk zvukom sirene označio završetak još jednog uspješnog ciklusa u 35 godina kontinuirane djelatnosti DVD-a Babinec.

Kako je rečeno na samoj sjednici, za nabavu novog vatrogasnog vozila i vatrogasne opreme, Općina Cestica izdvojila je 150.000 kuna, sponzori su uplatili 26.250 kuna, dok su 18.600 kuna priložili podupirajući članovi.

Na kraju sjednice zaslužnim članovima društva uručene su vatrogasne spomenice, a primili su ih Mladen Dobrotić za 20 godina rada u društvu te Jasmin Vnuk, Dalibor Lazar i Ivan Bednjanić Bunić za deset godina rada. Za poseban doprinos zaštiti od požara i razvoju vatrogastvu brončane vatrogasne medalje primili su Klaudija Knezoci, Damir Bednjanić, Josip Liplin i Danijel Korotaj, a brončane vatrogasne plamenice uručene su Kristijanu Kolaru i Goranu Vnuku.