U Cvetlinu održan malonogometni turnir "Tri hrvatska viteza" Foto: Općina Bednja

U Cvetlinu održan malonogometni turnir "Tri hrvatska viteza"

Varaždinske vijesti | 1.8.2018. u 15:10h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na malogometnom igralištu Područne Osnovne škole Julijana Drasković u Cvetlinu održan je tradicionalni memorijalni turnir "Tri hrvatska viteza“ u znak sjećanja na poginule branitelje Domovinskog rata iz cvetlinskoga kraja.

Po 21. put za redom turnir je organizirala Udruga za šport i rekreaciju Cvetlin. U petak, 27. srpnja održan je malonogometni juniorski turnir za godišta od 2000.g. Prijavilo se devet ekipa, a najbolje su bile UŠR Cvetlin, MNK Jesenje i 3Stolniki. Druženje je u večernjim satima nastavljeno pod šatorom.

Program u subotu, 28. srpnja, počeo je svetom misom za poginule branitelje koja je održana u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Cvetlinu, nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježje i na grobove poginulih branitelja. Misi i komemorativnom prisjećanju na poginule nazočila je rodbina poginulih branitelja, a skupu su nazočili i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, zamjenik načelnika Općine Bednja Ivica Hrenić, predstavnici gardijskih brigada, branitelji s područja općine Bednja te drugi uglednici i mještani Cvetlina.

Nakon svečanog dijela, druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak za sve branitelje i goste u vatrogasnom domu u Cvetlinu. U poslijepodnevnim satima održan je seniorski turnir koji su otvorili državni tajnik u MORH-u Zdravko Jakop i dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak.

Ukupno je bilo prijavljeno 16 ekipa, a najbolje su bile ekipe Graditeljstvo Cvilko, UDVDR Bednja i Crvena ruža te Prijatelji Leskovec. O dobrom odazivu turniru svjedoči i podatak da su mu se odazvale i ekipe iz Slovenije i Koprivnice, a u neformalnom dijelu održano je i druženje pod šatorom.

cvetlin_turnir_1.jpeg

cvetlin_turnir_2.jpeg

cvetlin_turnir_3.jpeg

cvetlin_turnir_4.jpeg

cvetlin_turnir_5.jpeg

cvetlin_turnir_6.jpeg