U Cvetlinu održan 19. memorijalni turnir "Tri hrvatska viteza" Foto: UŠR Cvetlin

U Cvetlinu održan 19. memorijalni turnir "Tri hrvatska viteza"

I.D./Varaždinske vijesti | 25.7.2016. u 18:38h | Objavljeno u Sport

Ovog je vikenda u Cvetlinu, u organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Cvetlin, održan 19. memorijalni turnir "Tri hrvatska viteza".

U petak 22. srpnja održan je juniorski turnir za dječake godišta 1999. i mlađe. Na turniru je sudjelovalo 14 ekipa koje su se natjecale u četiri skupine, a finalne utakmice odigrane su u subotu, prije službenog otvaranja seniorskog turnira. Prvo mjesto na juniorskom turniru osvojila je ekipa Lexi Klenovnik, druga je bila Bednja, a treći Leskovec (Slovenija). Uz pehare i novčane nagrade za prva tri mjesta, nagrađen je i najbolji strijelac - Jakov Klopotan iz Presečna i najbolji golman - Danijel Kranjc iz Leskovca.

Drugog dana turnira, 23. srpnja, u župnoj crkvi Svetog Petra i Pavla u Cvetlinu održana je sveta misa za poginule brantelje iz Cvetlina - Ivana Čižića, Slavka Smiljana i Krešu Šmintića, koju je vodio velečasni Ivan Hruško. Nakon mise  položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju za branitelje, kao i na grobovima poginulih, a u društvenom domu održano je i druženje s obiteljima poginulih te gostima.

- Posebno nas je razveselio dolazak predstavnika udruga 1. GBR-Tigrovi, 7. GBR-Puma i 104. brigade ZNG-a, odnosno dolazak predstavnika brigada kojima su pripadali poginuli. Kao izaslanik ministra branitelja turniru je nazočio i Ivan Hranj iz Varaždina, koji je u ime Ministarstva branitelja također položio vijenac i zapalio svijeće na spomen obilježju poginulima. Kao dugogodišnji prijatelj ovog turnira, priključio se i brigadni general Zdravko Jakop, sadašnji pomoćnik ministra obrane. Turnir su podržali i predstavnici lokalnih vlasti, odnosno predsjednik Općinskog vijeća općine Bednja Ivan Brezni i načelnik općine Bednja Mirko Bistrović, koji je i otvorio turnir - ističu iz UŠR Cvetlin.

Na 19. memorijalnom turniru "Tri hrvatska viteza" sudjelovalo je 12 ekipa: Learta Ivanec, UŠR Višnjica, DŠR Lančić-Knapić, Cvet-Lina d.o.o., Graditeljstvo Cvilko, RM Bednja Cvetlin, Centar Škudar - Novi Golubovec, Terenci – Jazbina, Juraj Centar Lepoglava, Gemišteki - Rače (Slovenija), UŠR Cvetlin, "Bednja" Bednja, Crvena ruža – Bednja i MNK United - Varaždin.

Rezultati:

Polufinale:
UŠR VIŠNJICA - CVET-LINA 0:1
LEARTA – GEMIŠTEKI 0:0 (5:6)

Za treće mjesto: UŠR VIŠNJICA – LEARTA 1:1 (2:0)
Za prvo mjesto: CVET-LINA – GEMIŠTEKI 3:1

Konačni poredak:
1. CVET-LINA Cvetlin
2. GEMIŠTEKI - Rače (Slovenija)
3. UŠR VIŠNJICA Višnjica

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Alen Zelenika iz ekipe Learta, dok je najbolji strijelac turnira Davor Presečki iz pobjedničke ekipe, koji je i prošle godine bio najbolji strijelac. U pobjedničkoj ekipi igrali su: Marko Peček, Davor Presečki, Filip Janžek, Miljenko Kunštek, Matija Majcenić, Danijel Vincelj, Josip Cvilko i Siniša Antolić. Sastav drugoplasirane ekipe: Uroš Kugl, Žan Simonič, Žan Vazovec, Jure Trantura, Davor Gajser, Primož Dvoršak i Davorin Harih. U trećeplasiranoj ekipi zaigrali su Emanuel Andreić, Danijel Dukarić, Mario Glavica, Goran Plemeniti, Hrvoje Kolarek, Matija Pintarić, Benjamin Šantalab, Kristijan Kolarek i Antonio Kolarek.