U četvrtak 17. Biciklijada od Varaždina do Zelendvora

| 21.6.2017. u 10:00h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, u četvrtak, 22. lipnja, po 17. puta  održat će se popularna Biciklijada koja iz godine u godinu okuplja sve više poklonika rekreacije i zdravog načina života.

Ovogodišnja Biciklijada održat će se po već uobičajenoj relaciji od Varaždina (Kapucinski trg – Vrazova – Hallerova – Nova Ves) do Zelendvora. S obzirom da je Biciklijada obiteljskog karaktera, odabrana relacija nije tehnički zahtjevna kako bi mogli sudjelovati svi, od najmlađih članova obitelji do baka i djedova.

Start je u četvrtak u 10 sati, a važno je za napomenuti da se startnina ne naplaćuje. Organizator je za sve sudionike osigurao majicu za uspomenu na sudjelovanje te bočicu vode.

Po dolasku u Zelendvor osiguran je i besplatni grah. Također, organizator se pobrinuo za glazbu te sportske aktivnosti odnosno pokazivanje spretnosti u vožnji biciklom. „Društvo za zaštitu od dijabetesa – Varaždin“ organizira tombolu čiji je prihod namijenjen Društvu.

Povratak sudionika Biciklijade je u vlastitom aranžmanu odnosno nema određenog termina povratka već svatko prema vlastitoj želji. Dodajmo i da iz Policijske uprave varaždinske podsjećaju na obavezno korištenje zaštitne kacige za djecu i mlade do 16 godina starosti.

Kolona će se kretati desnom stranom kolnika bez prelaženja na suprotnu stranu i nije dozvoljeno pretjecanje policijskog vozila koje će osiguravati kolonu.