Hrvačice i hrvači iz Ludbrega s klupskim trenerom Ignacom Horvatom

Tri zlata i bronca ludbreškim hrvačima na Kupu grada Sarajeva

| 9.4.2019. u 20:03h | Objavljeno u Sport

U Sarajevskoj olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch", poznatijoj kao Zetra, u organizaciji Hrvačkog kluba Bosna, održan je tradicionalni međunarodni turnir "Kup Grada Sarajeva". Okupio 180 hrvačica i hrvača iz 9 država. Među njima bili su i članovi Hrvačkog kluba Ludbreg - kadeti Berislav Varović i Leo Petrić te Florijan Varović u konkurenciji dječaka.

Najuspešniji je bio najmlađi, Florijan Varović, koji je u konkurenciji dječaka, sa četiri uvjerljive pobjede osvojio prvo mjesto. Leo Petrić prikazao je odlično hrvanje i na kraju osvojio broncu, a u polufinalu je pružio vjerojatno i najjači otpor mladom Moldavcu, vrlo vjerojatno, budućoj zvijezdi svjetskog hrvanja, koji je proglašen i za najboljeg hrvača turnira. Berislav Varović imao je također šansu osvojiti broncu, no nažalost tu šansu nije iskoristio protiv domaćeg hrvača te je na kraju plasiran na peto mjesto.

Na turniru su u sastavu ženske hrvačke reprezentacije nastupile i sestre Marta i Sandra Besek te se obje okitile zlatnim medaljama. Obje su bile vrlo uvjerljive u svojim kategorijama, a posebno treba pohvaliti Sandru koja je pokazala odličan napredak u tehničko taktičkoj izvedbi.

Hrvatska reprezentacija, koju je predvodio izbornik Senad Mujagić, ekipno je bila najbolja u ženskoj konkurenciji. Ludbreške je hrvače na ovom turniru vodio trener Ignac Horvat.