Sjednica Međužupanijskog odbora HNS Središta sjever održana je u prostorijama varaždinskog ŽNS-a

Treća HNL Sjever imat će 14 klubova, četiri ŽNS-a dat će po 3, a jedan dva predstavnika

| 12.12.2018. u 10:01h | Objavljeno u Sport

Na 2. sjednici Međužupanijskog odbora HNS-a Središta sjever, kojoj su nazočili predsjednici i tajnici svih pet Županijskih saveza (Varaždinskog, Međimurskog, Koprivničko - križevačkog, Bjelovarsko - bilogorskog i Virovitičkog-podravskog) pod predsjedanjem predsjednika varaždinskog Županijskog nogometnog saveza Nenada Horvatića prihvaćeni su svi utvrđeni kriteriji i uvjeti za novoosnovanu Treću HNL-sjever za natjecateljsku 2019/20. godinu.

Liga će brojati 14 sudionika, a temeljem propisanih i utvrđenih kriterija HNS-a od 27. srpnja 2017. godine te plasmana prijavljenih klubova iz natjecateljske godine 2018/19. godine.

Liga bi se popunjavala na temelju broja klubova po županijskim savezima tako da će Županijski nogometni savezi Koprivničko križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije dati po tri kluba, a iz ŽNS Virovitičko podravske županije dva će kluba participirati u novoosnovanoj Trećoj HNL-sjever.

Županijski savezi HNS Središta sjever odlučuju koji će klubovi iz četvrtih liga popuniti kvotu Treće HNL u natjecateljskoj godini 2019./20.,uz pridržavanja određenih kriterija (uvjeta) i plasmana klubova iz natjecateljske godine 2018/19.

Odlukom Međužupanijskog odbora svim klubovima sudionicima Liga mladeži HNS Središta sjever bit će uručene lopte za svaku kategoriju u natjecanju.