Sudionici konferencije za medije na kojoj je najavljeno svjetsko prvenstvo koje će biti u rujnu 2018. u Svetom Martinu

Terme Sveti Martin domaćin Svjetskom prvenstvu u trčanju na 100 km u rujnu 2018

| 29.11.2017. u 19:30h | Objavljeno u Sport

 Iako atletiku u Hrvatskoj možemo definirati kao jedan od razvijenijih sportova, Republika Hrvatska nikad nije bila domaćin nekom velikom atletskom događanju. Svjetska prvenstva dosad su se održavala u velikim sredinama poput Nizozemske, Qatara, Dohe, Pariza i Moskve, a u rujnu 2018. godine Svjetsko prvenstvo u trčanju na 100 kilometara za žene, muškarce i veterane održat će se upravo u Svetom Martinu.

U prostorijama Life Class Termi Sveti Martin održana je konferencija za medije povodom službene najave domaćinstva Termi Sveti Martin Svjetskom prvenstvu u trčanju na 100 kilometara za žene, muškarce i veterane. Natjecanje će se održati 8. rujna 2018. godine s početkom u 7 sati, a utrka će trajati ukupno 12 sati.

Konferenciji su nazočili generalni direktor Termi Branimir Blajić, načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, direktor utrke Pavao Vlahek, direktor Svjetske ultramaratonske organizacije Paco Rico te direktor komunikacija iste organizacije, Nadeem Khan.

- Za mene su najvažniji sami sportaši i zato za njih uvijek tražimo najbolje uvjete, a Sveti Martin na mene je ostavio jako dobar dojam. Prošle godine natjecanje se održalo u Madridu i bilo je jako dobro, no uvjeren sam da će ovdje u Hrvatskoj, u Svetom Martinu biti još bolje jer ćemo sve natjecatelje imati na jednom mjestu. Svi će biti smješteni u LifeClass Termama Sveti Martin odakle će utrka i krenuti, pa atletičari neće morati gubiti vrijeme i energiju za prijevoz autobusom, kako je to često slučaj - rekao je direktor organizacije, Paco Rico.

Direktor komunikacija Svjetske ultramaratonske organizacije Nadeem Khan naglasio je kako se jako veseli ovom natjecanju te je ponosan što je organizacija otkrila ovu lokaciju.
- Iako hrvatski sportaši već sad postižu vrlo dobre rezultate na velikim natjecanjima, vjerujem da ćemo ovim prvenstvom još više potaknuti razvoj sporta u regiji - istaknuo je N. Khan.

- Činjenicu da je Svjetska ultramaratonska organizacija prepoznala mogućnost da mi možemo biti domaćim ovako velikom natjecanju veliko je priznanje - naglašava Pavao Vlahek.

Natjecanju će prisustvovati 400-injak natjecatelja iz cijelog svijeta, a svi će oni biti smješteni u LifeClass Termama Sveti Martin.

- Ovo je veliki doprinos za naš turizam i gospodarstvo - kazao je direktor Termi Branimir Blajić, a s njim se složio i načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec.
- Zahvaljujem se svima na odabiru lokacije za takav veliki događaj koji će svakako pridonijeti daljnjem pozicioniranju našeg kraja na svjetskom tržištu - rekao je Crnčec.

Napomenimo kako je Nikolina Šustić trenutačna Europska prvakinja, a uz nju još dvije naše reprezentativke konkuriraju za svjetsko zlato. Prvo domaćinstvo Hrvatske ovako velikom natjecanju na ponos je i sportašima, ali i turističkim djelatnicima. Međimurska županija ionako svake godine broji sve više noćenja, čime ruši sve rekorde kontinentalne Hrvatske, a ovakva događanja dokaz su da će brojke i iduće godine nadmašiti sva očekivanja.

Terme Sveti Martin domaćin Svjetskom prvenstvu u trčanju na 100 km u rujnu 2018