Tableti kao pomoćni treneri na košarkaškim treninzima

| 16.2.2017. u 17:28h | Objavljeno u Sport

Kako bi treninzi djeci bili što zanimljiviji, ali i efikasniji, Košarkaški klub Sjever osuvremenio je sadržaj svojih treninga te uveo pomoćne trenere – tablet računala! Nakon dobro odrađenog zagrijavanja i uvodnih aktivnosti, košarkaši i košarkašice KK Sjever više ne moraju čekati na upute glavnog trenera pri usvajanju novih motoričkih znanja.

„Pomoćni treneri“ postavljeni su na radnim mjestima unutar dvorane te demonstriraju novu vježbu koju članovi kluba trebaju usvojiti i izvježbati. Na taj način djeci je omogućena demonstracija vježbe onoliko puta koliko im je to potrebno, te ne moraju čekati da dođu na red kod glavnog trenera.

- Svi materijali i vježbe koji se prikazuju na treninzima pomno su odabrani od strane glavnog trenera te prilagođeni dobi i mogućnostima članova kluba. Ovim načinom rada povećava se aktivnost svih članova kluba te efikasnost i kvaliteta samih treninga – rekao je predsjednik i trener KK Sjever Petar Zajec.

Sredstva za kupnju tablet računala osigurao je Košarkaški klub Sjever, a podršku u ovom projektu dala je tvrtka Alpha M te donirala jedno tablet računalo. Također iskazali su interes za daljnje aktivnosti kluba te pomoć pri sponzoriranju  turnira i natjecanja.