Amanda Mlinarić nova je svjetska kadetska rekorderka Foto: vsk

Svjetski kadetski rekord varaždinske streličarke Amande Mlinarić

| 30.4.2017. u 18:48h | Objavljeno u Sport

Nedelja, 30. travnja ostat će zabilježena kao veliki dan varaždinskog i hrvatskog streličarstva. Danas je na tradicionalnom streličarskom turniru WA 70+OR za „Veliki pehar Nikole Zrinskog“ u Čakovcu, članica Varaždinskoga streličarskog kluba Amanda Mlinarić, sa složenim lukom zakoračila na svjetsku listu rekorderki.

Mlinarić je sa 72 strijele pogodila 699 krugova od mogućih 720 i tako za 5 krugova popravila svjetski kadetski rekord iz 2014. godine, koji je držala Lena Meynen Degryse iz Belgije(694). Amanda Mlinarić je prije samo tjedan dana donijela srebrnu medalju s Europskog kupa u Grčkoj i, bez ijedna dana odmora od treninga, Amanda je u Čakovcu oborila svjetski kadetski rekord!

Ostali streličari VSK-a također su bili vrlo dobri na turniru u Čakovcu:  Erika Kanešić Dupor osvojila je zlato u diviziji dugog luka kod seniorki, Domagoj Dupor bio je 4. u dugom luku kod seniora. Alen Remar na današnjem je turniru isprobao složeni luk te je završio kao petoplasirani senior, dok je u istoj diviziji Tomislav Jaranović bio 6., a Matko Dupor, kadet u olimpijskom luku, plasirao se na 8. mjesto.

Streličare VSK-a očekuje vrlo zanimljiva sezona, puna turnira. Prvi je na redu Field u Mađarskoj, gdje Amanda Mlinarić i Alen Remar trebaju potvrditi norme za nastup na EP-u.