Sveučilište Sjever predstavlja Hrvatsku na međunarodnom košarkaškom turniru u Moskvi Foto: ISBC

Sveučilište Sjever predstavlja Hrvatsku na međunarodnom košarkaškom turniru u Moskvi

| 30.5.2019. u 14:14h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Sveučilište Sjever predstavlja Hrvatsku na jakom međunarodnm turniru u "International Student Basketball Cup" u Moskvi na kojem sudjeluje 12 ekipa iz devet zemalja. U grupnoj fazi natjecanju igraju u skupini C s Rusijom 2 i Kineskim Taipeijom gdje su upisali jedan poraz.

U prvom kolu su igrali protiv Kineskog Taipeaj te su poraženi 102:75. Unatoč tome što su veći dio susreta se ravnopravno borili s protivničkom momčadi za pobjedu, u zadnjoj četvrtini Kineski Taipei im je pobjegao na rezultatski nedostižnu prednost.

- Rezultat nije mjerilo stvarne kvalitete već objektivne stvarnosti. Prvih 10 minuta bilo je odličnih, drugih 10 dobrih, a trećih 10 solidnih minuta, bili smo u egalu i cijelo vrijeme koš za koš. Skokove smo imali pod kontrolom, 47 u odnosu na njihovih 32. Od početka smo prihvatili njihov ritam i to jednostavno nismo mogli pratiti cijelo vrijeme. Njihova agresivnost rezultirala je s naših 25 izgubljenih lopti i imali smo problem organizacijom napadačke igre. U zadnjoj četvrtini, kada smo smo bili ostali bez tri igrača iz početne petorke radi osobnih grešaka, a povezano s njihovom širinom klupe, napravili su na seriju 11-033. Ekipa ima 12 istih ili sličnih igrača, melju 40minuta, uigrani su i agresivvni i zasluženo su pobijedili. To je njihov sistem rad. Oni su u internatu od svoje 13 godine i sve podređenom tome - rekao je Dražen Cesar, trener ekipe.

Danas u 18 sati i 15 minuta igraju važnu utakmicu protiv ekipe Rusije 2, a pobjedom bi izborili prolazak grupne faze natjecanja te izborili plasman u četvrtfinale. Za hrvatsku ekipu igraju Hrvoje Božić, Patrik Jambrović, Filip Kodrić, Filip Šimović, Andro Nakić, Domagoj Kuzmić, Luka Putar, Robert Sayemeldah i Boris Rubin.