Suparnik Lepoglave je Nova Dubnica iz Slovačke

| 20.5.2016. u 11:39h | Objavljeno u Sport

Grad Lepoglava i Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave ove godine sudjeluju u međunarodnom prijateljskom natjecanju World Challenge Day, koje se provodi u okviru projekta «WCD# TakeBackYourStreets». Glavni je cilj ove sportske manifestacije potaknuti zajednice iz cijelog svijeta da animiraju što veći broj svojih građana na tjelesnu aktivnost od barem 15 minuta, u srijedu, 25. svibnja.

- Lepoglava, kao Europski grad sporta 2015. godine, prihvatila je novi izazov TAFISA-e, međunarodne organizacije «Sport za sve», kako bi kod građana nastavila promicati svijest o zdravom načinu života i potrebi tjelesne aktivnosti. U okviru ove međunarodne sportske manifestacije, koja će biti održana 25. svibnja, određeni su gradovi koji će se međusobno natjecati u što masovnijem sudjelovanju građana u nekoj tjelesnoj aktivnosti od minimalno 15 minuta. Lepoglava je kao protivnika u ovom izazovu dobila grad Novu Dubnicu iz Slovačke. Vjerujem kako će Lepoglava, kao dokazano sportski grad, i ovoga puta odgovoriti na izazov te da će u programima koje smo pripremili uz TAFISA World Challenge Day 2016., u srijedu, 25. svibnja, sudjelovati više naših građana nego što će to biti slučaj u Novoj Dubnici – istaknuo je na predstavljanju ove manifestacije Damir Kužir, glavni tajnik Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave.  
    

Kako bi potaknuli sudjelovanje što većeg broja građana, od najmlađih do najstarijih, na području Grada Lepoglave bit će 25. svibnja organiziran niz sportskih programa i događanja. Posebni sportski program za djecu do 14 godina starosti bit će organizirani već u podne na školskim igralištima u Višnjici i Kamenici te u Gradskom parku u Lepoglavi. Raznovrstan program sportskih aktivnosti bit će nastavljen u večernjim satima, kada će organizatori prirediti jednosatnu rekreativnu hodnju okolicom Lepoglave – Zajednica hoda, koja će započeti u 18 sati i 20 minuta, te vožnju biciklima, čiji je start najavljen u 18 sati i 25 minuta.

Te će večeri biti organizirane i sportske igre za djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta te za njihove roditelje i građane u Gradskom parku, gdje će biti upriličena i demonstracija sportova u kojoj će sportaši mlađih selekcija iz Lepoglave predstaviti – karate, odbojku, ženski nogomet, košarku i sportsko penjanje. Završna svečanost, na kojoj će gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, objaviti rezultate natjecanja, najavljena je za 20 sati i 30 minuta.

- Ova se manifestacija održava pod motom – Vratiti svoje ulice ... vratiti svoju budućnost, dakle, želimo na otvorene prostore grada, ulice, trgove i parkove, vratiti tjelesnu aktivnost što većeg broja ljudi, kako bi bavljenje sportom i tjelesna aktivnost, posebice kod mladih, postalo sastavni dio njihovih života, ali i zajednice u cjelini. Za World Challenge Day priredili smo raznovrstan program u koji su uključeni dječji vrtići i osnovne škole, sportski klubovi, udruge umirovljenika, a siguran sam kako će se odazvati i naši građani. Očekujem kako će u manifestaciji sudjelovati više od 1.600 djece i odraslih, dakle, 20 posto ukupnog broja stanovnika s cijelog gradskog područja, te da ćemo brojem sudionika nadmašiti našeg suparnika u Slovačkoj – poručio je Kužir, i pozvao sve zainteresirane da u srijedu, 25. svibnja, sudjeluju u nekom od sportsko – rekreacijskih programa u Lepoglavi.