STK Varaždin osvojio 8 medalja na Prvenstvu Hrvatske u Osijeku Foto: STK Varaždin

STK Varaždin osvojio 8 medalja na Prvenstvu Hrvatske u Osijeku

M.N./Varaždinske vijesti | 28.5.2018. u 11:43h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Proteklog vikenda se u Osijeku održavalo stolnotenisko Prvenstvo Hrvatske u kategorijama mlađih kadeta i juniora gdje su stolnotenisačice i stolnotenisači STK Varaždina ostvarili pravu berbu medalja. U petak se održavao ekipni dio natjecanja gdje su mlađi kadeti Varaždina u sastavu Matej Stočko, Simon Dvorski i Viktor Kukolja osvojli treće mjesto.

U odlučujućem dvoboju za broncu pobijedili su ekipu Dugog Sela sa 3:2. Istovremeno je ženska ekipa (Tena Kovaček, Lucija Sitar, Jelena Vukelić) u borbi za srebro izgubila od ekipe Dugog Sela i također osvojila treće mjesto. U subotu i nedjelju održavala su se natjecanja u pojedinačnim i natjecanju parova.

Tako su za Varaždin medalje osvojili Simon Dvorski u kategoriji mlađih kadeta (bronca) što mu je već treća medalja s Prvenstava Hrvatske (ima dva zlata sa PH u „svojoj“ kategoriji najmlađih kadeta), dok se Jelena Vukelić s ovog prvenstva vraća sa cijelim kompletom medalja. Zlato je osvojila u paru sa Brunom Borovec iz STK Starra, srebro u mješovitom paru sa Brunom Petek (TIS), dok broncu nosi iz natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji.

Matej Stočko i Simon Dvorski u konkurenciji parova mlađih kadeta osvojili su broncu. Istu boju medalje osvojila je i Tena Kovaček u paru sa Zarom Ilić (STK Samobor) u konkurenciji juniorki. Od ostalih rezultata koje su osvarili stolnotenisačice i stolnotenisači Varaždina, Tena Kovaček izgubila je u četvrtfinalu juniorki, Matej Stočko zapeo je u 1/8 finala, dok Viktor Kukolja nije uspio proći skupinu.

Ovo je bio još jedan fantastičan vikend za Varaždin i njihovog trenera Sašu Suhodolčana koji s ovim rezultatima sasvim sigurno ulazi u red najboljih hrvatskih stolnoteniskih trenera. Nakon održanih prvenstava Hrvatske u svim kategorijama, Varaždin u svojoj kolekciji, bogatiji je za ukupno 16 medalja što je možda i najbolji uvod u slijedeću godinu kada ovaj varaždinski klub slavi 50. godišnjicu rada.