U oba susreta izgubili istim rezultatom 4:2 Foto: STK Varaždin

STK Varaždin izgubio od STK Aquaestila u polufinalu HEP Superlige

| 14.5.2018. u 10:35h | Objavljeno u Sport

STK Varaždin je zaustavljen u polufinalu ženske HEP Superlige protiv STK Aquaestila iz Duge Rese 2:0 izgubivši i domaći i gostujući susret identičnim rezultatom 4:2. STK Varaždin je u polufinalnoj seriji nastupio sa sastavom Petra Petek, Ivana Malobabić, Lucija Sitar i Bojana Poljak.

U prvom, ujedno i domaćem susretu, Petek je izgubila od Xue Vukelje Han s 3:2 nakon što je povela 2:0 u setovima, Sitar je izgubila od Leone Šantek s 3:1, a Malobabić je izgubila od Ivane Tubikanec s 3:1. Par Malobabić i Petek je pobjedom 3:1 protiv para Tubikanec i Vukelja Han spriječio poraz bez ispaljenog metka, a nova pobjeda Petek protiv Šantek rezultatom 3:1, donijelo je nadu u preokret, koja je nestala nakon poraza Malobabić protiv Vukelje Han s 3:1.

U drugom susretu u Dugoj Resi koji se odigrao jučer, Aquaestil je poveo pobjedama Vukelje Han i Tubikanec protiv Sitar i Malobabić rezultatima 3:1 i 3:2, Petek je uzvratila pobjedom protiv Šantek 3:0, a par Malobabić i Petek su još jednom uspješno svladale Tubikanec i Vukelju Han s 3:2. Malobabić je nakon parova izgubila svoj susret protiv Vukelje Han 3:0, a odlučujući susret je pripao Aquaestilu gdje je Šantek svladala Sitar s 3:0.