Mathias Landfried (drugi s lijeva) preuzeo ulogu glavnog trenera i menadžera Foto: STK Starr

STK Starr se pojačao trenerom iz Njemačke uoči polufinala Superlige

S.S./Varaždinske vijesti | 27.4.2016. u 12:10h | Objavljeno u Sport

STK Starr se uoči početka polufinala natjecanja hrvatske Superlige odlučio pojačati. U redove varaždinskog prvoligaša je došao profesionalni trener i sportski menadžer Matthias Landfried. On je između ostalog jedinstven po tome što je vodio tri različita kluba u europskoj Ligi prvaka.

U najjačoj europskoj stolnoteniskoj ligi, njemačkoj 1. Bundesligi TTBL, Matthias je od 2002. godine bio trener četiri kluba. Vodio je Müller Würzburg TT, 1. FC Saarbrücken, TTG Munscheid-Bochumute, a bio je trostruki europski prvak s ekipom SV Plüderhausen. Osim toga bio je prvak u 1. Bundesligi u doigravanju za njemačkog prvaka, njemački viceprvak, osvajač njemačkog kupa, dva puta u završnici europskog kupa, a sa Würzburgom je bio u četvrtfinalu i sa Saarbrückenom u polufinalu europske Lige prvaka. Matthias je radio i kao trener slovačke reprezentacije, te je s njima nastupao u Australiji, Južnoj Koreji, Dubaiu, Katru i mnogim zemljama u Europi.

Ovi uspjesi donijeli su mu titulu jednog od najuspješnijih i najpoznatijih stolnoteniskih trenera u Europi, a Matthias je već radio u Hrvatskoj. U STK Dr. Časl Zagreb je radio s vrhunskim igračima Ryuom Seungom Minom, Tanom Ruiwuom, Zengom Jiaom, Tomislavom Kolarekom, a dio zagrebačke ekipe bili su tada i Ronald Ređep i Tomislav Japec

Unatoč ponudama iz Francuske te njemačke Bundeslige Matthias Landfried odlučio je doći u Varaždin, gdje je preuzeo ulogu glavnog trenera i menadžera u funkciji sportskog direktora. Najveću ulogu u ovom transferu odigrao je predsjednik i igrač STK Starra, Ronald Ređep, koji je još uvijek najbolji igrač hrvatske Superlige.

-Imao sam s Ronaldom uvijek vrlo dobar poslovni odnos. On je tijekom godina igranja u francuskoj profesionalnoj ligi, njemačkoj Bundesligi te drugim zemljama postao poznata i cijenjena osoba u sportskom svijetu. Mi smo odlično surađivali i u Zagrebu u STK Dr.Časl. Sada ima vlastiti klubi, već je postao poznat kao predsjednik i igrač. Objasnio mi je koncept kluba, cijelu filozofiju i ciljeve, te sam zaključio da je vrlo zanimljiv i da je to izazov s kojim se još nisam susreo. Otvorena je i međunarodna perspektiva. Nisam se puno premišljao. Uvijek sam sretan kad moji bivši igrači i dalje slijede moje savjete i pokušavaju uspjeti sa svojim novim klubovima. Ovo je već treći put da mi je ovako nešto ponuđeno, ali ovaj put je sve u potpunosti pripremljeno. Pokušat ću pomoći u ostvarenju toga, a viziju ćemo razvijati korak po korak - naglasio je Landfried.