Starr danas u najjačem sastavu dočekuje GSTK Zagreb

| 24.3.2018. u 12:35h | Objavljeno u Sport

U 17. Kolu HEP stolnoteniske lige danas je na rasporedu susret između varaždinskog Starra i GSTK Zagreb. Starr je drugi na prvenstvenoj ljestvici dva kola prije doigravanja a GSTK Zagreb je na šestom mjestu, ali riječ je o vrlo neugodnoj ekipi s bogatom tradicijom.

Starr je 9. kolu u Zagrebu pobijedio 4:0, a danas se očekuje da Varaždinci po prvi puta ove sezone zaigraju u najjačem sastavu; Tan Ruiwu, Zeng Jia i Ronald Ređep.

Tan Ruiwu je hrvatski stolnotenisač kineskog porijekla koji pripada najvišem rangu svjetskih stolnoteniskih igrača, a sada će igrati za STK Starr i nositi grb grada Varaždina na svom dresu. Kao 15-godišnjak osvojio je Igre mladih u Moskvi pobijedivši u finalu kasnijeg olimpijskog pobjednika Ryua Seunga Mina.

S tadašnjim klubom osvojio je i naslov prvaka Kine, a bio je i juniorski prvak Azije. 2004. godine došao je u Hrvatsku igrati za STK Večernji list i kasnije za STK Dr. Časl. U to vrijeme uzeo je hrvatsko državljanstvo i za svoju novu domovinu osvojio je pet medalja. Dva srebra s EP u Beogradu, iz ekipnog dijela te u parovima, u Lisabonu na EP osvojio je zlato u parovima, u Danskoj na EP srebro pojedinačno, te ekipnu broncu za Hrvatsku.

Zeng Jia rođen je u Hubei Wuhan, devet milijunskom gradu kineske pokrajine Wuhan. Kao sedmogodišnjak počeo je igrati stolni tenis i sada već 25 godina neprekidno je u ovom najpopularnijem kineskom sportu. Nakon prvih odličnih rezultata izabran je u reprezentaciju provincije Wuhan, koja broji oko 80 milijuna stanovnika.

Kao osamnaestogodišnjak pozvan je u Peking u kineski reprezentaciju. U Hrvatsku je došao najprije u Zadar gdje  je igrao i živio tri godine, zatim u zagrebački STK Dr. Časl gdje je proveo šest godina i bio dva puta prvak Hrvatske i jednom prvak Europske Superlige, te je prošle godine stigao u Varaždin u STK Starr.

Ronald Ređep, varaždinski je stolnotenisač bogatog međunarodnog iskustva, višestruki osvajač državnog pojedinačnog prvenstva i u parovima te osvajač 15 međunarodnih turnira. Osnivač je Starra i niza stolnoteniskih projekata u gradu a ove sezone cilj je ekipno prvo mjesto u HEP Superligi.

Meč između Starra i GSTK Zagreb igrat će se u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin od 17 sati.