Stanislav Vugrinec (desno) prilikom preuzimanja Trofeja podmlatka Foto: Hrvatski nogometni savez

Nekadašnji trener Varteksa, S. Vugrinec, dobio Trofej podmlatka, najviše priznanja HNS-a

| 8.3.2017. u 10:46h | Objavljeno u Sport

Na jučerašnjoj redovnoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza, koja je održana u zagrebačkom hotelu Westin su, među ostalim, uručene nagrade dobitnicima Trofeja podmlatka, najvišeg priznanja Hrvatskog nogometnog saveza.

Dobitnici su Stanislav Vugrinec, koji je karijeru posvetio razvoju psihičke i fizičke pripreme sportaša svih uzrasta, a od 1998. do 2011. godine bio je trener u hrvatskoj reprezentaciji U-17, te Željko Huber, nogometaš, dužnosnik, u dva mandata predsjednik NK Osijek te predsjednik HNS-a od 1981. do 1982. godine, zaslužan za podizanje kvalitete nogometa u slavonsko-baranjskoj regiji.

Stanislav Vugrinec, koji je bio i trener prvoligaša Varteksa, dugi je niz godina instruktor Središta Varaždin te od osnutka Nogometne akademije predavač i autor brojnih knjiga i zapaženih radova, čime je dao značajan doprinos unapređenju rada s mladima.

- Hvala svima na velikom priznanju. Rad s mlađim uzrastima već je u startu dilema, s obzirom na veliki izazov i puno odgovornosti, ali uz entuzijazam donosi veliku radost i zadovoljstvo. Sretan sam što sam na tome putu imao sjajan uzor, gospodina Srebrića kome posebno zahvaljujem, kao i svim suradnicima koji su mi davali podršku. Ovo mi priznanje uistinu mnogo znači - rekao je Vugrinec.