FOTO: Viničanci po 9. puta u Jarmini odali počast poginulom sumještaninu Foto: Općina Vinica

FOTO: Viničanci po 9. puta u Jarmini odali počast poginulom sumještaninu

M.P./Varaždinske vijesti | 9.11.2015. u 09:59h | Objavljeno u Našim krajem

Mještani općine Vinica u subotu, 7. studenog, po deveti su put u Jarmini odali počast poginulom sumještaninu Mladenu Kasunu, pripadniku postrojbe specijalne policije PU varaždinske.

Kod spomen obilježja u Jarmini, cvijeće i svijeće najprije su položili Mladenova majka i članovi njegove obitelji, članovi UDVDR – Klub Vinica, prijatelji iz Košarkaškog kluba Vinica, predstavnici Udruge specijalne policije, Općine Jarmina i Vukovarsko-srijemske županije kao domaćini te načelnik Marijan Kostanjevac i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić u ime viničkih žitelja.

Prisutnima se tom prigodom obratio Andrija Draganić, načelnik Općine Jarmina, koji je u svoje te u ime svojih sumještana zahvalio Mladenovoj majci te iskazao zahvalnost Mladenu koji je u obrani domovine i njihovog slavonskog kraja, dao najveću moguću žrtvu, svoj život. Zahvalio je i Mladenovim suborcima koji redovito svake godine dolaze odati počast svojem prijatelju i suborcu, kao i mještanima Općine Vinica.

Ispred Udruge specijalne policije Jarmina, prisutnima se obratio i Stjepan Culej, također sudionik Domovinskog rata, koji je također istaknuo veliki doprinos kako Mladena tako i ostalih njegovih suboraca koji su izgubili živote braneći svoju domovinu.

Vjekoslav Štrlek, sudionik Domovinskog rata i Mladenov suborac, također pripadnik specijalne policije koji je na dan pogibije Mladena teško ranjen, u svojem je kratkom obraćanju prisutnima naglasio, kako Mladenovo ime trebaju zapamtiti, ali i znati čuvati i mladi naraštaji.

Vinički načelnik Marijan Kostanjevac u svojem je obraćanju zahvalio svima prisutnima što s posebnim pijetetom svake godine doprinose nastojanju da se Mladenovo ime, kao ni njegova žrtva, ne zaborave. Na Mladenovoj žrtvi zahvalio je njegovoj majci i obitelji, kao i svima koji su svojim prisustvom doprinijeli da se njegova žrtva ne zaboravi te ujedno naglasio kako bi učitelji Osnovne škole trebali obavezno dolaziti u Jarminu i Vukovar kao i u sva ostala mjesta gdje su Hrvati teško stradali i bili prognani, a ne da se i dalje odlazi u Kumrovec.

Nakon molitve koju je predvodio mjesni župnik Ivan Bešlić kod spomen obilježja Mladenu i njegovim suborcima, svijeće su zapalili i prisutni mještani općine Vinica.

U spomen na poginule hrvatske branitelje predstavnici Općine Vinica i predstavnici UDVDR-a – Klub Vinica, položili su cvijeće i zapalili svijeće i kod spomen obilježja na vukovarskom groblju.

Svoje gostoprimstvo i ovaj su put nesebično iskazali mještani Jarmine, i sami većim dijelom rodom iz ovih zagorskih krajeva na čemu im je Kostanjevac zahvalio te ih pozvao da dođu u Vinicu.

Galerija slika